Oproep: school zoekt hulp voor tuinbouwproject

05-02-2020    10:39   |    Goedemorgen

De Merewade praktijkschool in Gorinchem zoekt sponsors uit de tuinbouw die de school en haar studenten willen helpen bij de opzet van een agrarisch schoolproject. In een kas wil de school leerlingen kennis laten maken met tuinbouw.

Het gaat om een project op een praktijkschool voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Onderwijs assistent en werkbegeleider Marco Vogel geeft aan dat momenteel wordt gewerkt aan een groen project dat deel moet gaan uitmaken van de lesstof. "We hebben een kas van 35 bij 8 meter naast onze school ter beschikking gekregen om hierin leerlingen kennis te laten maken met de tuinbouw. Om de kas heen is bovendien ruimte om faciliteiten te creëren voor een moestuin. We willen met deze kas en moestuin groente en fruit produceren die binnen de school gebruik gaan worden."

Het project zal als pilot worden opgezet om praktisch opgeleide jongeren vaardigheden bij te brengen die zij later kunnen gebruiken op de arbeidsmarkt. "Zo proberen wij onze jongeren meer kansen te bieden op een betaalde baan. De hoofdoelstelling van het project is klimaat en duurzaamheid, arbeidsperspectief voor praktisch opgeleiden, innovatie en maatschappelijke participatie."
 
Omdat het een praktijkschool betreft, heeft de school geen uitstroomrichtingen van VMBO-niveau met examens. "Wat wij wel als onderwijs doen, is leerlingen voorbereiden op werksituaties in de praktijk, zodat de leerlingen vanaf 18 jaar een baan kunnen vinden in een uitvoerende functie, eventueel in combinatie met een mbo-entree-opleiding. We hebben als school de overtuiging dat er nu en in de toekomst banen zijn voor onze leerlingen binnen de agrarische sector. Daarom willen we investeren in deze sector door leerlingen basiskennis bij te brengen en kennis te laten maken met deze arbeidssector."

Om het project te laten slagen, zoekt Marco Vogel bedrijven uit de tuinbouw die de school willen ondersteunen en/of sponsoren. "We hebben materialen nodig, zoals eenvoudige machines, planten, gewassen, etc. Misschien zijn er telers die ons willen ondersteunen bij het slagen van onze doelstellingen of leveranciers die materialen tegen een redelijke prijs aan ons kunnen leveren of als donatie willen aanbieden. De financiële middelen van de school zijn beperkt, dus alle hulp is welkom."

Bedrijven die een bijdragen willen leveren, kunnen contact opnemen via mvogel@spam-protectmerewade.nl of
tel. 06-13396912.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

KAS2030 in 7 video's

Het demonstratieproject KAS2030 heeft in de ruim anderhalf jaar dat er nu geteeld wordt laten zien dat er veel...