Manifest tegen nieuwe arbeidswet

11-12-2018    09:16   |    Goedemorgen

Ondernemers in de tuinbouw komen samen met andere ondernemers in actie tegen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt. Onder de slogan 'Zo werkt het niet!' voert LTO Nederland samen met onder meer loonwerk, horeca, retail en cultuur campagne tegen de hogere tarieven voor seizoensarbeid. Dinsdagmiddag bieden zij een manifest aan aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het Kabinet wil vanaf 2020 dat tijdelijke arbeid fors duurder wordt om daarmee werkgevers te bewegen meer mensen in vaste dienst te nemen. 'Werkgevers met tijdelijke seizoenarbeid kunnen niet de keuze maken om seizoenkrachten een vast dienstverband te geven', aldus LTO-voorzitter Marc Calon. 'Deze beprijzing schiet zijn doel voorbij en voor Nederland belangrijke economische sectoren worden keihard getroffen. Zo werkt het niet!'

Niet de weg
LTO Nederland en de aangesloten vaktechnische organisaties vinden vooral de invoering van de transitievergoeding vanaf dag 1 voor alle contractvormen, het fors verhogen van de WW-premie voor tijdelijke contracten als gevolg van het afschaffen van de ww-sectorfondsen en de beperking op de flexibiliteit bij oproepcontracten onaanvaardbaar. 'LTO Nederland vindt dat het Kabinet en de Tweede Kamer nu herstelmaatregelen moeten nemen voordat de WAB onherroepelijk is vastgesteld. De weg waar we nu op zitten is niet de weg die we op moeten” aldus Calon.

Campagne
De campagne Zo werkt het niet! is een initiatief van CUMELA Nederland, Detailhandel Nederland, Koninklijke INretail, Koninklijk Horeca Nederland, LTO Nederland, De Nederlandse Veiligheidsbranche, MKB-Nederland, RECRON en VNO-NCW. Zie de website www.zowerkthetniet.nl voor meer informatie en verhalen van de ondernemers zelf. In het gezamenlijke manifest vragen de werkgevers de politiek de WAB aan te passen.


Reacties (1)

Th duijndam at 11.12.2018

Zo komt er een eerlijke arbeidsmarkt tot stand

Reageer op dit bericht

Meer nieuws