Tips voor inzet Floriday tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair

29-10-2021    09:58   |    Goedemorgen

Wanneer je als kweker een stand op Royal FloraHolland Trade Fair hebt, wil je hier natuurlijk het maximale uithalen. Zo wil je onder de aandacht komen bij de doelgroep en nieuwe connecties maken. Natuurlijk zorg je voor een professionele stand, maar vergeet vooral het online aspect niet, adviseert Royal FloraHolland. De veiling reikt enkele tips aan om Floriday zo optimaal mogelijk in te zetten tijdens de beurs.

Tip 1: Zorg ervoor dat de winkel goed gevuld is
Een beurs is hét moment om te laten zien welke planten en/of bloemen je aanbiedt aan kopers. Door deze uit te stallen in de stand, zorg je er fysiek voor dat kopers jouw assortiment kunnen bekijken. Naast het offline aspect, is ook het online aspect heel belangrijk. Zorg ervoor dat jouw online winkel in Floriday goed gevuld is en je het mooi presenteert aan kopers. Als een koper op een later moment nog eens het assortiment wil bekijken of direct een order digitaal vast wil leggen, kan dit eenvoudig via jouw digitale winkel in Floriday.
Lees meer over het activeren van Mijn Winkel in het Helpcenter

Tip 2: Maak vooraf een speciale aanbieding voor de beurs aan
Heb je een speciale beursaanbieding voor een aantal kopers? Maak een aanbieding aan en zet deze voor kopers uit jouw netwerk klaar in jouw digitale winkel op Floriday. Als de koper jouw winkelpagina bezoekt, is deze aanbieding direct te zien. Wanneer er een titel, beschrijving en afbeelding is toegevoegd, komt deze ook op de tijdlijn van de koper te staan. Afspraken die je ter plekke maakt, leg je eenvoudig digitaal vast door de koper een unieke link te sturen naar de afgesproken aanbieding.
Lees meer over de aanbiedingfunctie in het Helpcenter

Tip 3: Zorg dat de unieke QR-code naar uw winkel goed zichtbaar is op de stand
De winkel op Floriday heeft een unieke link en een QR code die je in Floriday kunt downloaden. Door deze te verspreiden onder (potentiële) klanten, kunnen zij alvast een connectieverzoek doen en de winkel bekijken. Alle standhouders van de Trade Fair Aalsmeer hebben bij Floriday een promotiepakket kunnen aanvragen met hierin visitekaartjes en een A4 bord met een unieke QR code naar de winkel van de kweker. Zo kunt je de online winkel gemakkelijk promoten en creëer je een gemakkelijke route naar jouw producten voor de klanten.

Tip 4: Deel eenvoudig een specifiek artikel
Sta je op de beurs met een speciaal artikel dat je onder de aandacht wilt brengen? Zet dit product in de spotlight en deel de unieke link van een specifiek artikel. Dit kunt je doen door op artikel delen te klikken. Als een koper deze link bezoekt, krijgt hij meteen de juiste productinformatie te zien en kan het artikel worden ingekocht of als favoriet worden toegevoegd voor een later moment.

Door de juiste voorbereidingen en bovenstaande tips, kun je het succes van de beurs online vergroten. Zorg ervoor dat de koper jouw winkel gemakkelijk kan vinden, zodat hij een connectieverzoek kan doen en digitaal bij jou kan inkopen via Floriday.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VertiFarm goed van start

De eerste dag van de nieuwe vakbeurs VertiFarm in Dortmund is succesvol verlopen. De opkomst overtrof de...