LinkedIn: Carrefour opent illegale markt

12-10-2018    10:28   |    Goedemorgen

Ogenschijnlijk zijn mag maar drie procent van de zaden in de wereld gebruikt worden voor de productie van voedsel. Wat de exacte getallen zijn, is niet duidelijk. Maar dat gewassen die gebruikt worden voor voedsel steeds homogener worden, is een feit. Geen goede zaak voor de biodiversiteit. Het heeft in Frankrijk te maken met de veiligheid van de consument, waarvoor een zadencatalogus is opgesteld. Om jouw specifieke boerenzaad daar in te krijgen, kost een hoop geld. Grote zaadveredelingsbedrijven hebben dat geld wel, kleine biologische boeren niet. Waardoor een hoop gezonde gewassen dus 'verboden' zijn in de handel.

Carrefour heeft in september 2017 met de Verboden Supermarkt een PR-stunt te pakken waarbij de noodzaak voor meer biodiversiteit goed verteld wordt. In de Verboden Supermarkt van Carrefour liggen allemaal zaden en gewassen die niet tot de wereldwijde standaard behoren. Mensen kunnen deze dus van de 'zwarte markt' van Carrefour kopen.

Volgens de Happy Activist op LinkedIn was men in Brussel zo zenuwachtig geworden van het succes van deze Verboden Supermarkt, dat de wetgeving op het gebied van de wereldstandaard wordt aangepast. De boerenzaden mogen nu ook op de markt gebracht worden, een overwinning voor de biologische boeren in Frankrijk.


Reacties (1)

Adri Ros at 16.10.2018

Dit moet wel te maken hebben met de stapsgewijze invoering van de 'Codex Alimentarius', de mondiale voedinsgmiddelenwet, door de WHO en FAO. Zie: http://www.fao.org/fao-who-codexalimentarius/en/ en https://nl.wikipedia.org/wiki/Codex_Alimentarius

Reageer op dit bericht

Meer nieuws