Limburgse tuinbouw investeert in vinden en binden arbeidskrachten

26-06-2019    20:01   |    WijLimburg Achtergrond

Tuinders buiten Limburg kunnen de borst natmaken, want de zuidelijkste provincie van het land gaat alles uit de kast halen om de schaarse arbeidskrachten die kant op te krijgen. Onder meer het aanpakken van de huisvestingsproblematiek moet hierbij helpen.

Dat zegt Thijs Rompelberg een artikel dat deze week verscheen in de speciale tuinbouwspecial van WijLimburg Achtergrond, die werd verspreid bij Dagblad De Limburger. Rompelberg is bestuurder van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en signaleert een toenemende concurrentie om de steeds schaarser worden arbeidsmigranten uit met name Oost-Europa. 

Huisvesting is een actueel probleem. Er zijn te weinig geschikte accommodaties. En daar komt bovenop dat gemeenten uiteenlopende regels voor huisvesting hanteren. Daar hebben ze in Limburg het volgende op gevonden. “Vanuit de provincie is er iemand aangesteld die samen met gemeenten en Ondernemend Limburg - LLTB, MKB Limburg en de Limburgse Werkgeversvereniging - bekijkt welk eenduidig beleid nodig is op het gebied van huisvesting. We willen het breed oppakken en samen op de agenda zetten.”

Welkom en gewaardeerd

Verder hamert de bestuurder er in WijLimburg Achtergrond op dat de sector innovatief moet blijven en mee moet gaan in de technologische ontwikkelingen. Met voldoende én goed gekwalificeerde mensen. “Die zich welkom en gewaardeerd voelen. Niet alleen door goede huisvesting en goede arbeidsvoorwaarden, maar bijvoorbeeld ook door scholing, (taal)cursussen en carrièreperspectief. Daarbij is een goede samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs van belang. We moeten ervoor zorgen dat Limburg haar koppositie behoudt en een vooruitstrevende provincie blijft!”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Nitea is jarig!

Het is feest bij Nitea. Het softwarebedrijf vierde onlangs haar 10-jarige bestaan en daar hoort natuurlijk...

Trouwen in een tuinkas?

Een tuinkas bruiloft, had je daar al eens van gehoord? Het lijkt erop dat de kas al lang niet meer wordt...