Liander moet meer netcapaciteit bieden

Liander moet meer netcapaciteit bieden

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op dinsdag 25 februari ook in een hoger beroepszaak bepaald dat netbeheerder Liander het tomatenteeltbedrijf Schenkeveld in glastuinbouwgebied Prima4A bij Den Hoorn extra netcapaciteit moet bieden. Dat meldt Groenten&Fruit.

Schenkenveld wil het bedrijf uitbreiden en wil daarvoor extra netcapaciteit contracteren bij Liander. Volgens de rechter kan uit de capaciteitsgegevens niet worden afgeleid dat er congestie ontstaat op het onderstation Haarlemmermeer van Liander. Er is genoeg ruimte op het net om zowel de datacenters als het tomatenbedrijf van stroom te voorzien. Eerder was ook de rechtbank Arnhem al tot die conclusie gekomen.

Het tomatenbedrijf stapte vanwege de onenigheid met Liander ook al naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en werd ook daar in het gelijk gesteld. Er loopt nog een zaak bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) tegen de uitspraak van ACM. Het gerechtshof stelt bij de behandeling van het hoger beroep dat niet te verwachten valt dat het CBb in die zaak tot een andere uitspraak komt. Schenkeveld moet onnodig lang wachten op deze uitspraak, waardoor het bedrijf in zijn belangen wordt geschaad.

Bron: AgriHolland/Groenten&Fruit

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v