Kwekers unaniem over voortzetten promotieplan Kalanchoë

12-10-2018    13:34   |    Goedemorgen

Ruim 30 Kalanchoë-kwekers en – veredelaars waren aanwezig bij de landelijke productbijeenkomst Kalanchoë en stemden unaniem in met het vervolg van de promotiecampagne voor de Kalanchoë.

De productbijeenkomst vond plaats op donderdag 11 oktober bij Eosta in Waddinxveen. De kwekers en veredelaars kregen een presentatie van het promotieplan Kalanchoë 2019-2021, een vervolg van de huidige promotiecampagne. Het nieuwe plan moet lopen van 1 januari 2019 t/m 31 december 2021. Het beschikbare budget wordt bijeengebracht met een verplichte heffing voor alle Royal FloraHolland aanvoerders van Kalanchoë. Deze heffing is conform de product specifieke promotieregeling zoals die op de ALV van 6 december 2012 is goedgekeurd door de leden.

Draagvlak groot
De aanwezige kwekers vertegenwoordigden 88% van de totale omzet van de Kalanchoë. De promotiecommissie krijgt met deze uitslag het volste vertrouwen om de campagne voor de komende drie jaar verder vorm te geven. De promotieactiviteiten focussen zich vooral op activiteiten en verkoopactivatie in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Nederland.

Via de Royal FloraHolland promotieregeling dragen vanaf 1 januari 2019 alle aanvoerders (leden en niet-leden van  Royal FloraHolland) bij aan de promotie van Kalanchoë. Deze promotieheffing van 0,20% over de omzet wordt 4 x per jaar geïnd. 

Aandacht duurzaamheid groeit
De bijeenkomst vond plaats bij Eosta, wereld marktleider in de verkoop van biologische groenten en fruit. Naast een rondleiding gaf Gert Kögeler van Eosta een interessante presentatie over hun activiteiten, campagnes en projecten. Tijdens de productbijeenkomst stonden naast de promotie ook duurzaamheid, Kalanchoe Garden, het plantenpaspoort en het Quality blok Kalanchoë geagendeerd.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws