Kwekerij Maron met zonnepanelen

25-05-2018    08:57   |    Goedemorgen

Bij terrasplantenkwekerij Maron B.V. in Pijnacker is een project ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’ gerealiseerd. Het, met asbest bedekte, dak van de schuur en de oude gevels zijn vervangen voor ruim 900 m² nieuwe, isolerende gevelpanelen en een energiezuinig sandwich dak met zonnepanelen.

Het project ‘Energie A1+ Dak’ is uitgevoerd door Royal Brinkman en B&H Projecten. Deze twee partijen hebben een concept ontwikkeld waarbij B&H projecten verantwoordelijk is voor de duurzame renovatie van de bedrijfsruimte en Royal Brinkman voor de complete installatie van de zonnepanelen. De terugverdientijd is minder dan 5 jaar op de gehele investering waaronder het dak, de gevels, de ramen en deuren, de overhead-deur en de zonnepanelen.

Na de montage van het nieuwe sandwich dak zijn er uiteindelijk in totaal 276 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. De energie vanuit de zonnepanelen staat gelijk aan het verbruik van ruim 30 huishoudens

B&H Projecten en Royal Brinkman werken hierin samen aan de hand van een uniek stappenplan. Door slim gebruik te maken van alle subsidie- en stimuleringsregelingen en door de energiebesparing van de zonnepanelen, wordt de hele investering voor de renovatie van de bedrijfsruimte uiteindelijk terugverdiend.

In 2024 moeten alle asbestdaken in Nederland verwijderd zijn, maar op dit moment kan er nog gebruik gemaakt worden van aantrekkelijke subsidies. Dit waren voor kwekerij Maron B.V. de redenen om te kiezen voor deze investering. B&H Projecten en Royal Brinkman ontzorgden kwekerij Maron in dit project van A tot Z.

Bekijk hier een video van een bezoek aan dit project.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws