Kromkommer redt gekke courgettes

03-09-2015    10:00

Courgettes groeien snel. Echter, de eisen voor hun afmetingen zijn streng en ze worden al snel te groot voor het schap. Daarom redt Kromkommer nu ook courgettes met de lancering van een courgettesoep en een ludieke actie.

Naast de afmetingen van de courgette komt ook het velletje van de courgette niet altijd zonder krassen uit de strijd, zo geeft Kromkommer aan. "10 tot 20% van de courgettes bij onze teler krijgt daarom helaas geen plek op ons bord. Maar daar brengen wij verandering in!" 

Vanaf vandaag is de 'zwoele en zachte courgettesoep' van Kromkommer verkrijgbaar, waarin per zak soep minimaal 170 gram gekke courgettes zijn verwerkt. En om de soep op een ludieke manier te lanceren, voert Kromkommer vandaag in Rotterdam en Utrecht een bijzondere actie. Wie in een van beide steden is vandaag, kan een courgette tegenkomen die heel graag gered wil worden. "In dat geval: neem hem mee en red hem in je keuken!", aldus Kromkommer. Speciaal voor de gelegenheid werd bovendien de hashtag #ikredcourgette gelanceerd.

Kromkommer is een initiatief dat zich inzet tegen verspilling van versproducten. Door samen te werken met enkele groentetelers krijgen verschillende groentesoorten een tweede leven.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Ctgb: twee middelen toegelaten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden beoordeelde onlangs drie gewasbeschermingsmiddelen op basis van een...