Kromkommer lespakket

05-12-2018    13:55   |    Goedemorgen

Kromkommer ontwikkelt een lespakket over kromme groente en fruit voor basisschool kids. Het plan heeft een plekje gekregen in de finale van het Rabobank Stimuleringsfonds XL. Als ze genoeg stemmen krijgen voor de top 3, dan ontvangen zij financiering voor het lespakket.

Na het kromme groente en fruit speelgoed wil Kromkommer de volgende stap zetten in het betrekken van kids bij hun missie. Ze ontwikkelen een lespakket voor basisschoolleerlingen van groep 5 en 6. Het doel van deze lessen is om kinderen alles te leren over kromme groente en fruit en voedselverspilling.

Op avontuur met Meneer Tweebeenpeen

Hoe groeien groenten eigenlijk? En hoe komt Meneer Tweebeenpeen aan die twee benen? En waarom worden de lekkere kromme groenten nu soms verspild? Met dit lespakket nemen Meneer Tweebeenpeen, Krommie de Komkommer en hun kromme vriendjes de kids mee op ontdekkingsreis.

Alle kids fan van krom

Ze beginnen in het klein met de Utrechtste basisschoolleerlingen. Als dit project een succes is, rolt Kromkommer het verder uit. Want hoe meer kids fan worden van krom, hoe groter de kans is dat ze later ook kromme groente en fruit gaan omarmen. Zo maken ze echt van krom het nieuwe recht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...