Zuiveringsinstallatie Priva erkend

03-03-2017    09:41   |    KAS TuinbouwCommunicatie

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) heeft de zuiveringsinstallaties Priva Vialux E-line unit en de Priva Vialux M-line met E-line module geplaatst op de BZG-lijst met goedgekeurde zuiveringsinstallaties. Met deze installaties wordt ten minste 95% zuiveringsrendement behaald.

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) heeft op basis van het in opdracht van Priva BV (uit de Lier) uitgevoerde onderzoek, geoordeeld dat met de Priva Vialux E-line unit, type Vialux E-2, E-4, E-6, E-8 en de Priva Vialux M-line met E-line module, type Vialux M-2, M-4, M-6, M-8, indien deze wordt toegepast bij de onderzochte specificaties en instellingen, ten minste 95% zuiveringsrendement wordt behaald.

De zuiveringsinstallaties Priva Vialux E-line unit en de Priva Vialux M-line met E-line module worden daarom op de BZG-lijst met goedgekeurde zuiveringsinstallaties geplaatst. De Vialux E-Line is gebaseerd op geavanceerde UV-oxidatie en is verkrijgbaar als specifiek zuiveringssysteem of als uitbreidingsmodule waarmee een zuiveringsfunctie aan een Vialux M-Line ontsmetter kan worden toegevoegd, aldus Priva. Bij de ontwikkeling is extra aandacht besteed aan het optimaal inzetten van ontsmettingsinstallaties. De nadruk ligt op hergebruik van drainwater en het voorkomen van onnodig lozen. Met een beperkte investering kunnen deze installaties worden uitgebreid met een zuiveringsfunctie die voldoet aan de wetgeving, zo geeft Priva aan in een persbericht.

Het goedgekeurde systeem heeft per set van twee M-Line UV-kamers een zuiveringscapaciteit van 0,75 m3/uur. Dit geldt zowel voor het zuiveringssysteem als de uitbreidingsmodule voor op een ontsmettingssysteem. De systemen worden aangestuurd door Priva Connext software. Dit is mogelijk in een standalone uitvoering maar ook als onderdeel van het totale watermanagement.

Priva is het vijfde bedrijf dat van de BGZ een goedkeuring heeft gekregen voor de zuiveringsinstallaties.

Bekijk hier het informatieblad van de zuiveringsinstallaties van Priva.

Bekijk hier de BZG-lijst.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Jack Ma bezoekt WUR

Jack Ma, oprichter van de Jack Ma Foundation en medeoprichter en voormalig uitvoerend voorzitter van Alibaba...