Kennistrajecten korte ketens en big data

13-03-2019    09:42   |    Goedemorgen

Studenten gaan je helpen om in korte tijd meer te leren over het thema korte ketens of big data, om het vervolgens in het eigen bedrijf te kunnen toepassen. Binnenkort is het weer mogelijk om aanvragen in te dienen voor kennistrajecten over deze onderwerpen bij LIOF/LimburgAgrofood en de HAS.

Eerst volg je een aantal masterclasses over deelthema’s, daarna gaan 2 à 3 afstudeerders van diverse opleidingen van de HAS met jouw specifieke ondernemersvraag aan de slag, onder begeleiding van docenten.

Marge
Het traject Korte Keten Marketing Expeditie is bedoeld voor ondernemers die hun positie in de land- of tuinbouwketen verder willen versterken, zelf meer marge willen pakken en daarmee ook dichter bij de consument willen staan. Samen met studenten en docenten van HAS Hogeschool Venlo ontwikkel je je eigen korte keten initiatief. De businesscase wordt uitgewerkt door laatstejaarsstudenten. De start is in september 2019 met vier masterclasses, waarin je de laatste inzichten, onderzoeken en ontwikkelingen op dit terrein te horen krijgt.

Big Data
Data wordt steeds vaker gebruikt door ondernemers in land- en tuinbouw om de teelt verder te optimaliseren. Ook aan de consumentenkant wordt data steeds verder ingezet. Het traject Big Data is geschikt voor producenten die benieuwd zijn wat hun positie zijn in het datageweld. De start is begin september met een viertal masterclasses, gevolgd door de uitwerking van jouw eigen businesscase/initiatief met behulp van studenten en experts van de HAS. 

Aanmelden
Wil je deelnemen aan een van deze expedities, dien dan zo snel mogelijk een aanvraag in voor het kennistraject. Er is plek voor minimaal 5 ondernemingen die gebruik kunnen maken van de subsidieregeling van LimburgAgrofood voor dit kennistraject en de ondernemers zullen worden beoordeeld op deelname hieraan. De eigen bijdrage is € 2500,-. De mastersclasses vinden plaats bij HAS Hogeschool in Venlo en de uitwerking van de businesscase vindt gedeeltelijk plaats op jouw eigen bedrijf en op de HAS. 

Bron: Kiempunt-limburg.nl 

 

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Solvent

ACTUEEL HORTI THEMA - Joost de Jong van Solvent was vanochtend op Paprika te horen in het kader van het...