Kekkilä-BVB partner Delphy

08-06-2021    09:52   |    Goedemorgen

Kekkilä-BVB is innovatiepartner geworden van het Delphy Innovative Soft Fruit Centre. BVB Substrates is een van de substraatmerken voor professionele kwekers van Kekkilä-BVB. Het bedrijf biedt op maat gemaakte mengsels aan die rechtstreeks aan kwekers wereldwijd worden verkocht.

De substraten worden aangepast op het gewas, irrigatie en bemestingsmogelijkheden/strategieën, het klimaat waarin geteeld wordt en op de wensen van de kwekers.

Samen kennis ontwikkelen en delen
Kekkilä-BVB gelooft sterk in het samen ontwikkelen van kennis en het delen van kennis met de sector. Dit is de reden om samenwerking te zoeken met innovatieve en onafhankelijke partners zoals Delphy. Als innovatiepartner van Delphy ISFC kan BVB Substrates via deze ‘hotspot voor de zachtfruitsector’ direct in contact staan met het onderzoek en de ontwikkelingen in deze sector.

Delphy Innovative Soft Fruit Centre is de nieuwe hotspot van de internationale zachtfruitsector. Delphy ISFC fungeert als broedplaats voor kennis en innovatie in zachtfruit en ook als de ‘huiskamer’ van de sector. Hier wordt op unieke wijze kennisontwikkeling en kennisverspreiding, op internationale schaal, samengebracht. Uniek door de verbinding met de sector en de samenwerking met partners. Kennisverspreiding is de tweede belangrijke pijler. Dit wordt vormgegeven door internationale events, kennisdagen en andere initiatieven waar onderzoeksresultaten gedeeld worden.

Een unieke initiatief om gezamenlijk innovatie aan te jagen in de zachtfruit sector zijn de innovatiepartners van Delphy ISFC. Innovatiepartners investeren gezamenlijk in projecten die bijdragen aan een innovatieve zachtfruitsector en zijn hiermee de innovators van de zachtfruitsector. De focus van de Delphy ISFC Innovatiepartners ligt op o.a. weerbaar telen, ontwikkelen van nieuwe teelstrategieën en optimalisatie van opkweek zachtfruit en op thema’s als telen onder LED-belichting en digitalisering.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...