Jungle Talks to... Colombia

14-06-2021    09:23   |    Goedemorgen

Jungle Talks to the World gaat terug naar Latijns Amerika. Voor donderdag 17 juni en donderdag 24 juni staat Colombia op de agenda. Het is alweer het negentiende land in deze serie en bijna een thuiswedstrijd voor Jungle Talks, dat vanuit Costa Rica wordt gepresenteerd. Overal in Colombia vind je tuinbouw, overal vind je kansen.

Colombia is een speler van formaat. De tweede bloemenproducent en goed voor zo’n 75 procent van de bloemenconsumptie in Noord Amerika. Wat zit er achter het succes van Colombia en zit er nog rek in deze tuinbouw hotspot?

Consolidatie is the name of the game in Colombia. In 2014 was er 1 bedrijf dat bijna de 1.000 hectare kasoppervlak haalde, inmiddels zijn dat er vier. Die bedrijven beperken zich niet tot productie, maar controleren zo ongeveer de gehele keten met uitzondering van de retail. Het voeren van de regie over die keten is in een land als Nederland een utopie, in Colombia vrijwel realiteit. Wat kunnen we daarvan leren?
En verder, gebeurt er eigenlijk nog iets anders in Colombia dan de teelt van bloemen? Is groenteproductie in kassen al in opkomst en zo ja, biedt dat nieuwe perspectieven? Hoe zit het met de focus op duurzaamheid in de tuinbouw? En niet te vergeten.....de logistiek (luchtvracht) is zeer goed ontwikkeld in Colombia, toch is zeevracht sterk in opkomst. Wat kunnen we daar van leren en welke kansen biedt dat?

De Landbouwraad in Bogota, Patricia de Vries – van Loon geeft allereerst haar visie op Colombia, waarna Alejandro Saenz (Saenz Fety), Sofia Herrera (Jardines de los Andes) en Willum van den Hoogen (Florius International) hun licht zullen laten schijnen over een fascinerend, complex en sterk ontwikkeld land. Een land met vele gezichten en enorme mogelijkheden.

Op 17 juni om 16.00 uur komen de vier gasten uitgebreid aan het woord. Een week later, op donderdag 24 juni, zullen ze in discussie gaan met elkaar over vier thema’s die actueel, urgent en uitdagend zijn.  
Wanneer je meer wilt weten over Colombia, dan is dit de perfecte mogelijkheid om in twee uur tijd een goed beeld te krijgen van de huidige situatie in de tuinbouw en de verwachtingen voor de komende jaren.

Je luistert op beide donderdagen vanaf 16.00 uur mee via www.paprikatastyradio.nl. Jungle Talks to Colombia wordt mogelijk gemaakt door Paprika Tasty Radio en Jungle Talks en wordt ondersteund door RVO. Na de radiouitzendingen zijn de programma’s als podcast te downloaden op Spotify via https://bit.ly/JungleTalksPodcast


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...