IPM Essen van start

23-01-2018    09:19   |    Goedemorgen

Vandaag is de eerste beursdag van de IPM in de Messe in Essen, één van de meest toonaangevende beurzen in de sierteeltsector. Tot en met aanstaande vrijdag laten 1.600 exposanten, waarvan een deel uit Nederland, hun innovaties zien. De exposanten zijn afkomstig uit 50 verschillende landen.

De beurs vindt voor de 36e keer plaats. Op de beurs worden onder andere de nieuwe trends dit jaar, zoals de trend 'Romance 3.0' bij bloemisten en de 'Family Garden' voor de tuinbranche waarbij kinderen op een speelse manier kennis maken met milieukwesties, getoond. Oplossingen voor kleine tuinen of balkons zijn ook in trek bij exposanten op de beurs, aldus IPM in een persbericht.

Er zijn verschillende leuke innovaties te zien. De organisatie van de beurs noemt bijvoorbeeld de 'Potato tower' waarbij aardappels verticaal in een systeem worden geteeld. Ook is er een nieuw ras de 'Flower Sprout' (een kruising tussen spruitjes en boerenkool). Verder zijn er ook bloemen te zien die oplichten in het donker. De openingsceremonie vandaag wordt bijgewoond door de Deense prinses Benedikte. Zij onthult er een nieuw rozenras.

Op de beurs staat weer een Holland Collectief, dit collectief staat in Hal 1 en dit collectief vertegenwoordigt Sierteelt Nederland op een professionele wijze. Bekijk hier de indeling en de deelnemers die in dit collectief staan. Royal FloraHolland staat op de IPM oo in dit Holland Collectief. Ze toont daar onder andere haar noviteiten op het gebied van bloemen en planten. Verder zet ze in op informatie over het verduurzamen van de gehele keten en op de ontwikkeling van een wereldwijd digitaal handelsplatform voor bloemen en planten.

Bekijk hier de lijst met deelnemers aan de IPM

Bekijk hier een pdf met daarin bezoekersinformatie.

De IPM in Essen is de komende dagen (tot en met vrijdag) van 09.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VIDEO: Timelaps van IFTF

De internationale beurs IFTF in Vijfhuizen is weer achter de rug. De organisatie heeft een leuke timelaps gemaakt. Loop je mee nog een...

Nagenieten van de FHTF

We hebben er weer van genoten, van de Trade Fairs in Aalsmeer en Vijfhuizen. Ontzettend mooie stands en enorm veel leuke mensen gesproken....