Hollandplant: pas afleversnelheid aan op klant

27-09-2018    09:26   |    Goedemorgen

Een correcte levering van plantmateriaal is belangrijk voor het succes van een plantenkwekerij. Hollandplant streeft ernaar klanten op maat te beleveren. Dit gebeurt door de afleversnelheid aan te passen aan de plantcapaciteit van de klant en een goede logistiek op de tuinen en in het transport.

De kwekerijen van Hollandplant zijn zo ingericht dat zowel grote als kleine partijen plantenflexibel opgekweekt en afgeleverd kunnen worden, zegt volgens Kurt Lauwers van Hollandplant. "Niet alleen het ras of de zaai- en afleverdatum kan flexibel vastgelegd worden, maar bijvoorbeeld ook de potsoort, het aantal planten per vierkante meter en de manier van opkweken."Bij Hollandplant wordt veel aandacht besteed aan de planning. "Grote bedrijven die ploegenvan dertig à veertig man inhuren om te planten, moeten op maat worden beleverd. Je kunt zo’ngrote groep mensen niet een half uur op plantmateriaal laten wachten. Bij het noteren vanorders worden de wensen van de klant, groot of klein, daarom in detail doorgesproken envastgelegd."

Verschillende tuinen
De afdeling teeltplanning draagt vervolgens zorg voor een correcte uitvoering hiervan. Deopkweek van de planten vindt plaats op verschillende tuinen in Bergschenhoek. Lauwers:"De tuinen beschikken over voldoende capaciteit om de planten snel uit te leveren. Elke tuinheeft een ruim aantal laaddocks tot zijn beschikking."Hollandplant werkt met vaste transporteurs. Voor levering naar het buitenland is het bedrijfook afhankelijk van de boot of trein. "Dat vraagt om een nog strakkere logistiek."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Wie wint FleuroStar 2020?

Welke noviteit wordt de opvolger van de succesvolle Begonia elatior MacaRouge van Beekenkamp? Met trots...