Van der Ende wint MKB-prijs

25-11-2016    09:59   |    KAS TuinbouwCommunicatie

De Van der Ende Groep uit Maasdijk is gisterenavond de winnaar geworden van de 10e editie van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs. Het bedrijf won daarnaast de deelprijs voor ‘Strategie & Innovatie’. De prijs werd gisteren bekend gemaakt in de Oude Kerk in Naaldwijk. Ruim 350 Westlandse ondernemers waren erbij aanwezig.

Juryvoorzitter Lars Boellaard deelde de prijs uit aan Van der Ende. De jury vindt dit bedrijf een terechte winnaar van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2016. Van der Ende groep won ook de deelprijs in de categorie ‘Strategie & Innovatie’.

Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren flink verbreed en richt zich sterk op innovaties, aldus de jury. De onderneming heeft als doel om twee innovaties per jaar op de markt te zetten. Ze kijken zelf naar welke innovaties er nodig zijn in hun sector, maar luisteren daarnaast ook goed naar wat het bedrijfsleven wil. Van der Ende Groep levert verder kwalitatief hoogstaande producten voor verschillende afzetmarkten over de hele wereld. Het bedrijf waar o.a. pompen, elektromotoren, vertragingsmotoren, kleppen en ventilatoren verkocht, gereviseerd en gerepareerd worden heeft veel te danken aan de glastuinbouw. Daarnaast richten zij zich ook op andere marktsegmenten, zoals industrie, bouw en overheidsinstellingen. Ook de eigen merken worden daarnaast wereldwijd verkocht. De groei die Van der Ende Groep doormaakt, vindt de jury erg knap.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
De jury waardeert het dat Van der Ende Groep twee medewerkers met een arbeidsbeperking in dienst heeft. Voor een technisch bedrijf, vindt de jury dat erg goed. Deze medewerkers worden volledig opgenomen in het bedrijf. Daarnaast blinkt het bedrijf uit in maatschappelijke betrokkenheid. Dit blijkt uit de activiteiten rondom WK Kassiebouwen en het project van Stichting de Zaaier in Afrika, waar Piet van der Ende zich met heel zijn hart voor inzet. Naast o.a. het frequent innoveren, heeft Van der Ende Groep nog meer bedrijfsmatige plannen. In 2018 gaan zij verhuizen. Het nieuwe pand wordt voorzien van de nieuwste technieken en de onderneming heeft ook dan het plan om nóg meer bezig te zijn met duurzaamheid.

Van der Ende Groep is een echt familiebedrijf. Dat uit zich in hoe zij omgaan met hun personeel. De medewerkers worden erg betrokken bij het bedrijf, daar geven ze veel aandacht aan. Eerder dit jaar won Van der Ende Groep de OOM-Award 2016, de prijs voor het beste scholingsbedrijf in Zuid Holland. Een knappe prestatie.

De andere twee genomineerden waren DB Telecom uit Wateringen en Unicum Elzenhagen uit Poeldijk. Volgens de jury springt het personeelsbeleid er bij DB Telecom echt uit. De telecomspecialist is dan ook de terechte winnaar van de prijs ‘Personeel & Organisatie’. Hotel Restaurant Unicum Elzenhagen wint de prijs ‘Marketing & Communicatie’. Alles op het gebied van marketing en communicatie doen zij zelf en daar heeft de jury bewondering voor.

Na de uitreiking van de deelprijzen werd er een filmpje getoond waarin Van der Ende Groep als overall winnaar bekend werd gemaakt. Het familiebedrijf van Piet en Lex van der Ende heeft een diepe indruk op de jury gemaakt. Op punten als ‘Strategie & Innovatie’ en ‘Personeel & Organisatie’ scoort Van der Ende Groep bovengemiddeld. Van der Ende Groep kreeg uit handen van Henk Salome het eerste exemplaar uitgereikt van het magazine ‘Streamer’. Op de voorpagina van het magazine van MKB Westland staat de trotse winnaar.

Foto: Rolf van Koppen 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws