Verpakkingsmachine met laser

15-10-2015    09:19

PerfoTec een verpakkingsmachine met laser geïnstalleerd waarmee telers, snijderijen, maar ook retailers zelf kunnen ervaren hoe een AMAP verpakking de kwaliteit van hun product verbetert. Dit heeft ze gedaan omdat de vraag naar verpakte groenten en fruit groeit, maar de kennis en ervaring van bedrijven met het verpakken van groenten en fruit is nog steeds beperkt. 

In een recent gepubliceerd rapport van de Rabobank werd aangegeven dat nieuwe verpakkingstechnologieën voor het verlengen van de houdbaarheid sterk in opkomst zijn. Deze groei wordt gedreven door belangrijke consumenten trends als gemak (meer verwerkte producten), online aankopen, evenals de behoefte om verspilling tegen te gaan. Maar ook de toenemende internationale handel, waarbij een langere houdbaarheid het makkelijker maakt om in te spelen op markt inefficiënties.

Toch is de kennis en ervaring van bedrijven met verpakte groente en fruit beperkt en dan met name verpakkingen die de houdbaarheid verlengen. Dit heeft mede te maken met het feit dat de apparatuur veelal ontbreekt om hier proeven en dus ervaring mee op te doen.

Daarom heeft PerfoTec een Pro-Seal verpakkingsmachine met laser geïnstalleerd in Woerden, waar het hoofdkantoor van PerfoTec is gevestigd. Met deze nieuwe opstelling kunnen telers, snijderijen en retailers heel gemakkelijk ervaren hoe een verpakking met micro-perforaties de kwaliteit  van de producten behoudt en daarmee de houdbaarheid verlengt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VertiFarm goed van start

De eerste dag van de nieuwe vakbeurs VertiFarm in Dortmund is succesvol verlopen. De opkomst overtrof de...