Innovatiecafé over biodiversiteit

16-06-2021    09:43   |    Goedemorgen

Op dinsdag 22 juni organiseert Greenport Aalsmeer een innovatiecafé over biodiversiteit. Biodiversiteit staat maatschappelijk hoog op de agenda en is ook voor de tuinbouw een belangrijk thema. Een bekend voorbeeld is om biodiversiteit in te zetten als teeltmaatregel (bij plaagbestrijding of bestuiving). Biodiversiteit is goed voor de natuur en het duurzame imago van de sector.

"Collega-greenport West-Holland wil nog een stap verder zetten en is daarom gestart met het project ‘Functionele Biodiversiteit’ waarin het draait om de biodiversiteit in en om de kas, om zo natuurlijke vijanden van plaaginsecten aan te trekken. Maar er wordt ook gekeken naar substraten om de plant weerbaarder te maken. Binnen dit project is een zogenaamde ‘Community of Practice’ opgericht waarin ondernemers en kennisinstellingen met elkaar samenwerken om tot innovaties te komen die partijen individueel niet kunnen bereiken."

Eveline Stilma, projectleider bij Greenport West-Holland, vertelt wat het belang van biodiversiteit is voor de tuinbouw, hoe ze dit in Greenport West-Holland organiseren en wat u daar als tuinbouwondernemer aan hebt.
Verder zal Nic van der Knaap, voormalig directeur van veredelingsbedrijf Anthura, vertellen over zijn drijfveren en inspiratie om serieus werk te maken van biodiversiteit. Felix Wäckers, directeur R&D van Biobest, licht een aantal interessante resultaten van experimenten met toegepaste biodiversiteit toe.

Aanmelden kan via deze link


Reacties (1)

Jeannine Marteaux at 16.06.2021

Met vriendelijke groet, wij staan ​​tot uw beschikking voor elk financieel probleem. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en we helpen u snel en gemakkelijk hier:
axa.finance.infos@fancier.com
hartelijk

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...