Royal Brinkman en Berg Hortimotive samen

31-10-2018    15:04   |    Goedemorgen

Tuinbouwtoeleverancier Royal Brinkman verrijkt haar assortiment met logistieke totaaloplossingen door de overname van Berg Hortimotive uit De Lier. Hiermee speelt Royal Brinkman in op de toenemende vraag naar bedrijfsspecifieke oplossingen voor logistieke processen en verwezenlijkt zij de groeiambities die voortkomen uit haar strategisch meerjarenplan.

Royal Brinkman heeft in Berg Hortimotive een passende kandidaat gevonden voor versterking van haar propositie binnen haar thema Mechanisatie. Ton van Mil, CEO van Royal Brinkman: "Wij voorzien een groeiende vraag naar logistieke totaaloplossingen door schaalvergroting en internationalisering van de tuinbouw en de toenemende schaarste van arbeid."

Berg Hortimotive heeft de laatste jaren ingezet op verdere professionalisering van de organisatie. "Ons bedrijf is klaar voor opschaling van de productie en voor de verdere uitwerking van logistieke innovaties", zegt Bas Lagerwerf, CEO Berg Hortimotive. Dit sluit aan bij de innovatiestrategie van Royal Brinkman, waarmee zij in samenwerking met klanten en leveranciers anticipeert op oplossingen voor de tuinbouw.

Berg Hortimotive blijft, met haar zeventig medewerkers, op dezelfde locatie in De Lier gevestigd en zet haar activiteiten zelfstandig en onder haar eigen naam voort. Alle klanten, dealers en wederverkopers kunnen blijven rekenen op de service die zij van Berg Hortimotive gewend zijn. De huidige directie, bestaande uit Bas Lagerwerf en Nico Bikker, zet de dagelijkse leiding voort.

Berg Hortimotive is er vanuit haar strategie van overtuigd dat er een bepaalde bedrijfsgrootte nodig is, om snel nieuwe producten en innovaties op de markt te brengen. Een sterke organisatie zoals Royal Brinkman, met een groot internationaal verkoopnetwerk, past uitstekend bij deze zienswijze van Berg Hortimotive. Door opschaling van de productie en innovaties realiseren Royal Brinkman en Berg Hortimotive ook hun internationaliseringsambities.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Soepie?

De soepen van Kromkommer zijn jarig en dat vieren wij graag met hen mee. Inmiddels 6 jaar geleden zagen de...