Geen Vierdaagse, wel gladiolen

22-07-2020    10:50   |    Glastuinbouw Nederland

De Nijmeegse Vierdaagse gaat niet door als gevolg van de coronacrisis. Toch trokken boeren en tuinders van ZLTO-afdeling Rijk van Nijmegen gisteren de binnenstad van Nijmegen in om bossen gladiolen te verkopen voor het goede doel: het Marikenhuis Nijmegen.

Het Marikenhuis is en inloophuis voor iedereen die wordt geraakt door kanker, dat grotendeels wordt gerund door vrijwilligers. Normaal gesproken krijgt elke loper op de laatste dag van het Gelderse wandelevenement bij binnenkomst op de 'Via Gladiola' (Sint Annastraat) gladiolen uitgereikt. Die gladiolen worden veelal speciaal voor het evenement geteeld. Met het afblazen van de Vierdaagse zitten de telers deels met een overschot. Het andere deel kunnen ze alsnog via de markt kwijt.

De actie heeft de toepasselijke naam Gladiolen Gladiatoren gekregen. Voorzitter Herbert Verploegen van ZLTO-afdeling Rijk van Nijmegen: "Gladiatoren waren in de Romeinse tijd de helden die tegen elkaar streden op leven en dood. In ons geval redden wij de gladiolen en geven wij de opbrengst aan het goede doel."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

KAS2030 in 7 video's

Het demonstratieproject KAS2030 heeft in de ruim anderhalf jaar dat er nu geteeld wordt laten zien dat er veel...