HortiHygienz stelt voor... Jasper Verhoeven

26-09-2019    08:49   |    Goedemorgen

Eerder dit jaar werd HortiHygienz geïntroduceerd door Royal Brinkman, een revolutionair totaalconcept op gebied van hygiëne- en desinfectie voor de tuinbouwsector. Goedemorgen maakt vandaag nader kennis met Jasper Verhoeven, productspecialist hygiëne en desinfectie bij HortiHygienz.

Jasper Verhoeven (32) werkt sinds anderhalf jaar bij Royal Brinkman, nadat hij eerder ruim zeven jaar voor een veredelaar werkte. “Ik heb een achtergrond in de tuinbouw”, vertelt Jasper. “Thuis teelden wij komkommers en herfsttomaten en ik heb een agrarische opleiding aan de HAS hogeschool in Den Bosch afgerond. Tijdens mijn studie heb ik stages gehad in binnen- en buitenland bij allerlei verschillende tuinbouwbedrijven, maar uiteindelijk koos ik er bewust voor om mij te specialiseren in veredeling.”

Veredeling
Na zijn studie werkte Jasper daarom ook enkele jaren bij een veredelaar, maar na verloop van tijd ging hij het directe contact met telers missen. “Ik wilde letterlijk meer de weg op en zocht meer diversiteit in mijn werk. En toen kwam er een vacature bij Royal Brinkman vrij, waarop ik solliciteerde” Vanwege zijn kennis en ervaring op gebied van zowel teelt als veredeling en het feit dat hygiëne ook binnen de veredeling een belangrijk issue is, werd Jasper echter gevraagd of hij het hygiëneteam wilde versterken. Een andere functie daar waarop hij aanvankelijk reageerde. “Daar heb ik volmondig ‘ja’ op gezegd en ik doe dat sinds anderhalf jaar met heel veel plezier.”

Volgens Jasper is het leuke aan zijn functie van productspecialist hygiëne en desinfectie dat hij veel bij telers over de vloer komt. “Hygiëne is een bedrijfsonderdeel dat soms al vroeg op de agenda staat en in die gevallen wordt beetgepakt wanneer de tekeningen van het te bouwen bedrijf worden gemaakt. Je bent dus in de beginfase van een bedrijf betrokken en bouwt van daaruit een relatie met een klant op.” Jasper geeft aan dat hij zeer kritisch kan zijn. Dat komt soms heel direct over, maar vaak is dat toch ook wat een teler wil. “Als een teler bij ons aanklopt vanwege een probleem, wil deze ook dat we to-the-point zijn en dat wij een passende oplossing bieden voor de kern van het probleem. Natuurlijk verschilt de aanpak en benadering per persoon, maar over het algemeen wordt mijn kritische en eerlijke mening vaak wel gewaardeerd.”

Kleine stapjes
Jasper geeft aan dat hygiëne een belangrijk onderdeel is van de bedrijfsvoering. Hij realiseert zich dan ook dat hij een verantwoordelijke functie bekleedt in de ondersteuning van telers. “Ik ga eerst samen met de klant kijken naar het probleem om dat vervolgens stap voor stap aan te pakken. Soms moet je ook even op de rem trappen. Het is vaak beter om kleine stapjes te zetten en het goed te doen, dan grote stappen te maken en te hard te gaan. Uiteindelijk is het belangrijk dat de oplossing die ik aandraag werkt, goed is en solide is.” Daarbij benadrukt Jasper de adviserende functie die hij heeft. “Ik geef telers advies vanuit mijn eigen kennis en ervaring, maar houd me niet teveel bezig met de financiële kant. Mensen verder helpen, dat is mijn voornaamste drijfveer. Als we vanuit HortiHygienz gezamenlijk meer bewustzijn over hygiëne binnen de tuinbouw tot stand kunnen brengen, doen we het goed. En ik denk dat we daar de afgelopen maanden heel succesvol in zijn geweest met ons team.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...