Helden van Nu bedankt Nederlandse aspergetelers

14-06-2021    09:15   |    Goedemorgen

Het aspergeseizoen is in volle gang. Er gaat heel wat aan vooraf voordat de consument kan genieten van het ‘witte goud’. Hoe ziet het proces eruit van het telen van de asperges in vollegrond tot verkoop in de supermarkt? Presentator Kevin Brouwer van het programma Helden van Nu bedankt de aspergetelers van Nederland.

Kevin Brouwer brengt een bezoek aan aspergeteler Walter Gubbels van Gubbels Asperges in Helvoirt. In gesprek met Walter Gubbels en productmanager Rob van der Weele van The Greenery krijgt hij een kijkje achter de schermen van de aspergeteelt. Deze aspergeteler won al drie keer de prijs voor lekkerste asperges van Brabant. “Daar doe je het voor, om topkwaliteit te telen”, vertelt Gubbels trots.

Wensen van de consument
Rob van der Weele: “Wij hebben dagelijks contact met onze klanten over de verkoop, over de prijzen en zij horen vanuit de winkels wat de consument graag wil. Geschilde asperges zijn nu bijvoorbeeld erg in trek. En dat stem ik weer af met telers zoals Walter.”

De komende weken zijn de asperges nog volop verkrijgbaar. Een herhaling van het programma De Helden van Nu wordt uitgezonden op 19 juni om 11.00 uur bij SBS6.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...