'Halfwasproducten naar klanten over hele wereld'

'Halfwasproducten naar klanten over hele wereld'

Fertiplant exporteert dagelijks stekken van potplanten over de gehele wereld. Het bedrijf werkt nauw samen met kwekers en veredelaars van verschillende soorten planten zoals Anthurium, Begonia, Bromelia, Medinella, Pelargonium, varens en veel meer andere soorten. Tijd voor een kennismaking in het kader van het online thema opkweek en jonge planten.

Al meer dan 20 jaar exporteert Fertiplant potplanten en stekken van potplanten over de gehele wereld. Begonnen in de jaren negentig met de export naar Zwitserland heeft Fertiplant zich inmiddels ontwikkeld tot een middelgrote exporteur met afnemers binnen en buiten Europa.

"Vanuit ons bedrijf in Aalsmeer, op 1 kilometer afstand van 's werelds grootste veiling, versturen wij potplanten en stekken van potplanten naar meer dan 60 landen wereldwijd. Dagelijks proberen wij met ons team - het kapitaal van de firma - onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Iedere klant heeft zijn eigen wensen. Of het nu gaat om een barcodesticker, het bloeistadium, planten van een bepaalde kweker of de manier van verpakken, de gehele organisatie weet dat het om deze details gaat."

De inkopers van Fertiplant kopen dagelijks op de Nederlandse veilingen maar ook rechtstreeks van kwekers uit geheel Europa en zelfs daarbuiten. Fertiplant beschikt over een real-time webshop; dit systeem is een optimale verbinding zijn tussen klant en kweker. Dagelijks is de afdeling verkoop, samen met klanten, kwekers en partners in transport en verpakking, ermee bezig om het proces van kweker tot consument te optimaliseren.

Fertiplant verstuurt zaden, onbewortelde stekken, bewortelde stekken met of zonder groeimedium. "Diverse keren per dag komen er medewerkers van de KCB exportzendingen keuren. Fertiplant heeft een afgesloten luchtvrachtloods en onze medewerkers zijn allemaal getraind als medewerker luchtvracht. Ook behoort het versturen van halfwasproducten zoals Azalea, trekbare Hydrangea als lucht- of zeevracht in temperatuurgecontroleerde zeecontainers tot de mogelijkheden. Wij versturen vanuit Centraal-Amerika halfwasproducten als Dracaena, Yucca en Ficus naar diverse klanten binnen en buiten Europa", zo laat het bedrijf weten. Als agent voor Brighten Orchids levert Fertiplant verenkelde jonge Phalaenopsis-planten aan topkwekers in Nederland.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v