GrowWizzKid bij Koppert Cress

GrowWizzKid bij Koppert Cress

Een groep leerlingen van basisschool De Zeester uit Monster bouwde afgelopen vrijdag vol enthousiasme aan het innovatieve binnenteeltsysteem van GrowWizzKid op. De school reageerde op een oproep van Koppert Cress om assistentie bij het bouwproces en werd uitgekozen. Een aanvullend programma met workshops als kweken, proeven en een rondleiding door het bedrijf maakte de activiteitendag compleet.

Het was al vroeg een drukte van belang bij Koppert Cress in Monster. Groep 7 van basisschool De Zeester kwam met 35 leerlingen bij toerbeurt bouwen aan het GrowWizzkid binnenteeltsysteem. De losse onderdelen, bouten, moeren en gereedschap kwamen vanaf een pallet. Uiteindelijk stond het systeem op zijn wielen en kon het roze licht aan. Zelf doen maakt trots! In andere workshops, geleid door GrowWizzKid medewerkers, leerden ze over de noodzaak van toekomstgerichte voedselproductie en kweekten ze groene vingers door te zaaien en te stekken. De gewassen zijn vervolgens in het teeltsysteem gezet. Verder proefden ze de wonderlijke smaken van cressen en planten in een smaakles van Jens Baan. Hij nam ze daarna mee voor een rondleiding door het bedrijf. Aansluitend knutselden ze enthousiast mee aan hun stad van de toekomst. Bij elke workshop stonden ze even stil bij de achtergrond van de workshop. GrowWizzKid had het programma vakkundig in elkaar gezet zodat de thema's techniek, duurzaamheid, gezonde voeding en natuur in elkaar overliepen. Zo werkt het geďntegreerde lesprogramma dat bij het binnenteeltsysteem hoort, ook. Vakoverstijgend; leren door te doen. Zowel de leerlingen als leerkrachten vonden het een geslaagde dag. Juf Annemieke van Lier: "Op deze manier krijgt een 'uitje' wat normaal gesproken ten koste gaat van een andere les, een betekenisvolle lading. Ze hebben vandaag zóveel geleerd. De inhoud van de diverse workshops geeft genoeg haakjes aan thema's waar we op school verder op in kunnen gaan.  Het enthousiasme was groot en het meest opvallende vond ik de goede samenwerking tussen verschillende types kinderen. Echt prachtig!"

Sector moet zijn stekje bijdragen
Rob Baan, directeur van Koppert Cress: "Het opgebouwde teeltsysteem, dat normaal gesproken in een school tijdens de GrowWizzKid lessen wordt gebruikt, blijft bij Koppert Cress staan. Zo kunnen alle bezoekers van ons bedrijf zien hoe "schoolkinderen van nu" het hele jaar door op innovatieve wijze, in een binnenruimte, gezonde gewassen kunnen kweken. Wist je dat slechts 1 van de 10 kinderen in Nederland van een schooltuin gebruik kan maken? Alles is wegbezuinigd en het is voor de leraressen een heel gedoe om 25 koters op de fiets, door het verkeer, iets op een stukje grond te laten doen waar ze zelf ook al geen verstand van hebben. De lessen van GrowWizzKid brengen onze kinderen weer een stap dichter naar bewust omgaan met groente en voeding, en daarom vind ik dit zo'n mooi initiatief."  

GrowWizzKid bedenker en directeur Ida Hendricks is blij met de support van Rob Baan door als gastbedrijf op te treden en een teeltsysteem blijvend te presenteren. "Samenwerking is groei, zeggen wij bij GrowWizzKid altijd. We weten allemaal dat er op scholen hoge werkdruk is en geld is er al helemaal nooit over. Scholen hebben soms een steuntje in de rug nodig voor de aanschaf van het lesprogramma. De sector onderschat haar impact. En kinderen interesseren voor de technologische kant van de tuinbouwsector begint dus al op de basisschool. Samen kunnen we de sector weer sexy maken!"

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v