Goedemorgen Tech: Nieuwe ramen voor Windows 11

17-06-2021    09:09   |    Goedemorgen

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Phonextra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld en waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer vertelt hij over de nieuwste versie van Windows.

Microsoft maakt 24 juni in een online presentatie de nieuwe versie van Windows bekend. Windows 11 gaat er gelikter en moderner uitzien.

Eerder had Microsoft al laten weten de ondersteuning van Windows 10 per oktober 2025 te staken. En het bedrijf werkte voor 2021 aan een tussenversie, Windows 10X. Die is echter nooit uitgebracht en alle updates die daarin zaten zijn de afgelopen maanden als updates van versie 10 geïnstalleerd. De naam wordt dus nu Windows 11.

Op uitgelekte screenshots is te zien dat in Windows 11 het startmenu naar het midden van de startbalk is verschoven. Hier is ook het nieuwe Windows 11-logo te zien, een blauw vierkant met vier ‘ramen’.

Jaren geleden nam Microsoft al afscheid van het vier kleuren Windows-logo, met rood, groen, blauw en geel. Toen kwam er een logo met vier blauwe ‘vensters’, eerst dezelfde kleur blauw en later vier blauwtinten in een schuinstaand vlak. De vier kleuren zijn gebleven, alleen staat het logo nu plat, vlak op de ondergrond. Heel simpel eigenlijk.

Het zoeken in Windows krijgt ook een complete make-over. Met een nieuwe interface voor de zoekfunctie. Windows Verkenner lijkt er voor een groot deel hetzelfde uit te zien, maar krijgt wel nieuwe iconen voor de standaard mappen. In het nieuwe ontwerp vallen de meer ronde hoeken op, waarmee Windows 11 een uitgesproken andere, modernere stijl krijgt dat de huidige Windows.Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...