Goedemorgen Tech: App-gesprek wist zichzelf

Goedemorgen Tech: App-gesprek wist zichzelf

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Tekstxtra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld en waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer vertelt hij over de automatische wisfunctie voor Whatsapp-berichten.

Een automatische wisfunctie voor Whatsapp-berichten. Het bestaat al, maar wordt binnenkort verbeterd.

Whatsapp is wel haast belangrijker tegenwoordig dan mail of telefoon. We delen vrijwel alle lief en leed met elkaar en ook zakelijk wordt gevoelige informatie gedeeld. En dat blijft allemaal bewaard op de servers van moederbedrijf Meta of op de mobiel van de verzender én ontvanger. Wel versleuteld, want verder kan er niemand bij, maar toch, als je geen beveiliging op je mobiel hebt en je laat 'm een keer in de trein of in een restaurant liggen, oei…

Per chat ofwel gesprek kun je nu al instellen dat alles na 7 dagen aan beide kanten gewist wordt. Tekst én foto's. Dan zet je onder 'Contact weergeven' de optie 'Berichten met vervaldatum' aan. Whatsapp heeft echter naar de gebruikers geluisterd en biedt bij de eerstvolgende update ook de optie die 7 dagen in te korten tot 24 uur. Of juist te verlengen tot 90 dagen. Check maar, wellicht heb je de keuze nu al.

Deze instelling heeft geen invloed op berichten die je eerder hebt verzonden of ontvangen in de chat. In een individuele chat kan elk van de gebruikers Berichten met vervaldatum in- of uitschakelen.

Vind je die termijnen nog niet erg fijn en wil je meer privacy, dan kun je ook bij het wegleggen van je telefoon telkens de optie 'Chat wissen' kiezen. Maar dat gebeurt dan alleen bij jou, aan de andere kant bij de ontvanger én bij Meta blijft alles gewoon staan...

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v