Go Café: Leds N’ Roses

22-01-2019    09:00   |    Goedemorgen

Wanneer op Valentijnsdag alle handel de deur uit is, is het tijd voor het Go café Leds N' Roses bij HPD Potplanten in De Kwakel.

Potrozenkwekerij HPD Potplanten bestaat sinds 1998 en kweekt zes miljoen potrozen per jaar. De afgelopen jaren is het bedrijf volledig geautomatiseerd.  Zo worden de rozen bijvoorbeeld met diverse robots en camera’s meerdere keren tijdens de teelt beoordeeld. Het Go café start met een rondleiding op het bedrijf. Daarna is het woord aan Theo Tekstra, consultant glastuinbouwverlichting. Hij ontwikkelt momenteel een verlichtingscurriculum voor mbo+ en instroom hbo-opleidingen. Zijn verhaal gaat over de keuzes in verlichting: HPS, LED of allebei.

Klimaat
De tweede spreker is Frank van der Helm, docent/onderzoeker tuinbouw bij Hogeschool Inholland.  Als docent klimaatregeling is hij de aanjager geweest van de ontwikkeling van het programma KASSIM, dat hij vandaag zal presenteren. KASSIM is een computermodel, dat is ontwikkeld door Wageningen University & Research, waarmee de gevolgen van de belangrijkste klimaatinstellingen op het kasklimaat kunnen worden onderzocht.

Aanmelden
Het programma start op 14 februari om 15.30 uur en wordt rond 18.30 uur afgesloten met een lichte maaltijd. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Kunstige cyclamen

Cyclamen vormen hét visitekaartje van Schoneveld Breeding. Met een nieuwe visualisering voor de eigen Superserie weet het bedrijf op...

Twitter: Gezond snacken

Van 4 tot en met 6 september a.s. vindt de Asia Fruit Logistica weer plaats en veredelaar Rijk Zwaan is van de partij. Op Twitter laat het...