Windmolenpark Nuon nabij

11-10-2017    15:22   |    KAS TuinbouwCommunicatie

In de Wieringermeer vindt per 1 november een grote ruilverkaveling van 310 hectare plaats. Daartoe hebben 10 boeren, de provincie Noord-Holland, het Rijk en Nuon afspraken gemaakt. Met de ruil krijgen de betrokken landbouwbedrijven grotere en handigere kavels en de ruil maakt tevens een groot windpark van Nuon mogelijk.

Het windpark Wieringermeer van Nuon wordt in de kop van Noord-Holland (rondom Sloten) gebouwd. De huidige windmolens worden opgeschaald en in nette lijnen (de zogenaamde lijnopstelling) geplaatst. Het gaat om 99 windturbines van 3 à 4 MW waarvan de stroomopbrengst voldoende zal zijn voor zo’n 280.000 huishoudens per jaar. Binnen het project worden 34 solitaire turbines en turbines van de tochten van Nuon verwijderd. In de ruilverkaveling is onder andere ook de verplaatsing van een zweefvliegtuigveld opgenomen. 

In het najaar van 2017 heeft Nuon het investeringsbesluit genomen te starten met de eerste bouwfase van het windmolenpark. Vanaf 2020 zullen de eerste 50 windmolens – goed voor 180 MW - stroom produceren.

De initiatiefnemers van het Windpark zijn Nuon (en vennoten), ECN en Windcollectief Wieringermeer, die onder de naam Windkracht Wieringermeer nauw samenwerken met de gemeente Hollands Kroon, de provincie Noord-Holland en het Rijk.

Klik hier voor een kort filmpje over Windpark Wieringermeer.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

It's a wrap!

Onze collega's van KAS Magazine zijn de afgelopen tijd weer druk geweest met het maken van de nieuwe editie....