4.500 woningen zonder aardgas

27-10-2017    09:21   |    KAS TuinbouwCommunicatie

In de gemeente Westland werken partijen aan acht aardgasloze woonwijken en twee aardgasloze gebieden. Gemeente Westland, Energie Transitie Partners, ONW, BPD Ontwikkeling, Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom en Westland Infra zijn de initiatiefnemers voor circa 4.500 aardgasloze woningen.

De warmte moet in deze woningen duurzaam zijn, zoals aardwarmte. Westland Infra geeft aan dat het creëren van wijken zonder aardgas gevolgen heeft voor de wijze waarop elektriciteitsnetten worden aangelegd. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het pompvermogen voor warmtenetten en het elektrisch bijverwarmen van woningen waardoor er meer capaciteit van het elektriciteitsnet gevraagd wordt.

Doordat Westland Infra als initiatiefnemer bij de omslag naar aardgasloos betrokken is, wordt dit belang geborgd. Daarnaast kan het energiebedrijf op deze manier kennis en ervaring opdoen om zodoende op efficiënte wijze de bestaande gasnetten uit te faseren.

Naar verwachting is het plan voor de aardgasloze woningen in 2018 gereed. De duurzame nieuwbouwwoningen bevinden zich in de projecten:De Kreken (Poeldijkerhout) in Poeldijk, Westmade in Monster, Liermolen - Molensloot in De Lier, Monster Noord, Wateringen Noord, Waelpark tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk en Gantel de Baak in Naaldwijk.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...