Gezonde keuzes bij maken tomatengerechten

Gezonde keuzes bij maken tomatengerechten

Op het Global Tomato Congress in Den Haag gaf Prominent gisteren het startsein voor de Tomato Times Challenge 2022. Dat deed Perry Dekkers, commercieel directeur bij Growers United, samen met voedingsdeskundige Manon Wouters. Dit jaar staat de Tomato Times Challenge van Prominent in het teken van het maken van gezonde keuzes bij het samenstellen van een (tomaten)gerecht. Dit past in de ontwikkeling dat steeds meer consumenten bewuste keuzes maken voor een gezondere leefstijl. Een actueel thema na twee jaar pandemie.

"Samen staan we nog altijd voor de uitdaging om bij consumenten meer tomatenmomenten te creëren. Laten zien dat er een tomaat is voor ieder moment van de dag," vertelt Perry tijdens het tomatencongres. Het doel van de challenge in 2022 is om consumenten te laten zien hoe gezond, betaalbaar en eenvoudig gerechten met tomaten kunnen zijn. Daar is tijdens het congres een start mee gemaakt. Het publiek genoot zichtbaar van de tomatenhapjes die live door chef-kok Sieberen bereid werden.

Samenwerking voedingsdeskundige
Om klanten en volgers in de toekomst te inspireren met de meest gezonde keuzes, is Prominent een samenwerking gestart met voedingsdeskundige Manon Wouters. Manon is voedingscoach en heeft haar eigen platform opgezet. Op Instagram inspireert ze dagelijks haar 32.000 volgers met slimme weetjes en eetwissels voor een gezondere leefstijl.

Diner voor twee
"Een kleine verandering in het eetpatroon kan vaak al een grote impact hebben op je gezondheid", aldus voedingsdeskundige Manon tijdens het congres. "Denk aan een eenvoudige eetwissel, door meer groente aan je pasta toe te voegen en voor volkoren spaghetti te kiezen. Maar het zelf maken van je tomatensaus is ook veel gezonder én goedkoper." Komende maand maken de Instagram volgers van Manon met de Tomato Times Challenge kans op een etentje voor twee in een hip tomatenrestaurant in Haarlem. Manon zal zelf die avond ook aanschuiven om de winnaars te voorzien van voedingstips.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v