'Food challenges cross sectoraal oppakken'

'Food challenges cross sectoraal oppakken'

"Partijen in binnen- en buitenland moeten de krachten bundelen en samenwerking zoeken om de komende jaren de wereldwijde food challenges het hoofd te kunnen bieden. Dat zegt Jaap Bond, boegbeeld van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen in een interview met GreenTech.

In het artikel gaan hij en Annette Wijering van RVO in op de uitdagingen op gebied van voedselvoorziening. Uitdagingen die je als individu niet aan kunt gaan, menen beiden. "Dat moeten we samen doen. De Nederlandse tuinbouwsector en de bedrijven die zich bezig houden met uitgangsmaterialen zijn in staat om een aantal globale problemen op te lossen." En dat geldt volgens hem ook voor andere landen die de Substainable Development Goals (SDG) van de VN steunen. "Wij werken als Nederland bijvoorbeeld structureel samen met landen als Vietnam en Mexico en veel bedrijven uit de tuinbouw, zoals zaadveredelingsbedrijven, zijn wereldwijd actief. Door intensief samen te werken kunnen we echt stappen zetten."

Niet alleen binnen specifieke ketens, maar juist ook door cross sectoraal samen te werken, meent Bond. "Wij werken daarom ook nauw samen met andere Topsectoren op zoek naar interessante crossovers die ons uiteindelijk verder kunnen brengen."

Lees het volledige (Engelstalige) artikel hier

Bron: GreenTech

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v