FloraHolland en Blueroots samen in joint venture

22-02-2019    13:27   |    Goedemorgen

Bloemenveiling Royal FloraHolland neemt een 50 procent belang in Blueroots. Daarmee start een joint venture waarmee beide partijen de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse sierteelt versterken.

Via Blueroots worden deelnemende handelsbedrijven rechtstreeks aangesloten op de FloraHolland-platformen Floriday, FloraMondo en FloraXchange. Zo wordt het aanbod direct gekoppeld aan de handelsbedrijven, zodat de handelsbedrijven snel en direct kunnen inkopen. Cees van der Meij, voorzitter van de RvC van Blueroots: 'We bundelen op unieke wijze de krachten in de digitale ontwikkeling van onze sector. Deze samenwerking gaat verder dan een digitale koppeling. Dit model maakt namelijk verdere data-uitwisseling in de keten mogelijk, zodat iedere ketenspeler zijn eigen businessmodel kan optimaliseren.' Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland, voegt toe: 'Hiermee zetten we een digitaal eco-systeem neer voor de internationale sierteeltsector.'

Meer afzet en inzicht
Kwekers krijgen dankzij de joint venture meer afzetmogelijkheden via Floriday en kunnen zien waar hun producten precies zijn verkocht. Door de hele keten wordt data uitgewisseld via de zogeheten API structuur. De handelsbedrijven achter Blueroots krijgen via deze samenwerking toegang tot het volledige aanbod in bloemen en planten, en een moderne digitale (API) koppeling. 
Daarbij hebben die bedrijven via de API ook toegang tot de vernieuwingen in dienstverlening die op het platform ontstaan, zoals de dienst 'Leveren uit Voorraad'. Deze diensten zijn dan straks zowel via de schermen in FloraMondo als in FloraXchange toegankelijk, maar ook direct vanuit de ERP pakketten van de handelsbedrijven. Uitgangspunt hierbij is een voor de markt zo sterk mogelijke, efficiënte en internationale digitale marktplaats.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws