Financiering Corvus Drones voor ontwikkeling drone

15-04-2021    09:06   |    Goedemorgen

Corvus Drones uit Ede ontwikkelt een volledig automatisch vliegende drone die gewassen kan monitoren en data kan verzamelen in de glastuinbouwsector. Om haar technologie verder te ontwikkelen ontvangt Corvus Drones financiering vanuit het Innovatiefonds ION+, een innovatiefonds voor mkb-ers in Gelderland. Met deze financiering kan Corvus Drones haar techniek toepasbaar maken voor elke teelt in binnen- en buitenland.

“Het doel van onze innovatieve drone is om glastuinbouwers te ondersteunen bij het tellen van kiemplanten, groeimonitoring, oogstvoorspelling en het voorkomen en bestrijden van ziektes en plagen,’’ legt Frans-Peter Dechering, co-founder van Corvus Drones uit. “Er is veel vraag naar data in kassen. Als kweker of teler is het bijna onmogelijk om kiemen dagelijks te tellen en analyseren. Dat gebeurt nu vaak steekproefsgewijs. Een drone die door de kassen vliegt, kan vanaf boven heel makkelijk data verzamelen,” aldus Dechering.

Duurzame voedselproductie
Corvus Drones creëert met haar technologie maatschappelijk rendement door duurzame productie van gezond voedsel. De drone vliegt zelfstandig door de kas en maakt met een speciale camera opnames van de kiem- of jonge planten. Dechering legt uit: “In minder dan een half uur kan de drone 5.000m2 kas met planten monitoren. De beelden worden geanalyseerd door artificial intelligence. Zo levert de drone zeer nauwkeurige metingen in kort tijdsbestek.”

Dat betekent meer informatie over de (kiem)planten en daardoor een efficiënter (groei)proces tegen lagere kosten. Een relevante innovatie, vertelt Dechering: “We willen graag bijdragen aan het verder verduurzamen van de voedingsproductie, maar die transitie kost veel arbeidsinzet. Terwijl de  behoefte aan voedsel wereldwijd groeit. Om efficiënt én duurzaam te voedsel te kunnen produceren is robotisering essentieel. Met onze drone hebben we daar een instrument voor in handen.”

Financiering voor innovatie
De financiering aan Corvus Drones wordt verstrekt uit ION+. ION+ is een innovatiefonds voor mkb’ers in Gelderland en wordt gefinancierd door een bijdrage uit het Europese subsidieprogramma OP-Oost en een cofinanciering van de provincie Gelderland. Oost NL is fondsmanager en verstrekt de financiering aan Gelderse mkb-ers in de meest risicovolle innovatiefase. De financiering van ION+ gebruikt Corvus Drones om haar techniek verder te verbeteren. “We willen onze technologie breed toepasbaar maken, dus voor elke teelt, in binnen- en buitenland. Daar is geld voor nodig. De financiële impuls vanuit ION+ helpt ons daarbij. Hiermee ronden we onze ‘pre-seed round’ af, een belangrijke mijlpaal,” aldus Dechering. 

Lise van den Bosch, investment manager Food bij Oost NL: “Voldoende voedsel produceren voor een groeiende wereldbevolking is een grote maatschappelijke uitdaging. Met haar innovatieve technologie heeft Corvus Drones een oplossing in handen. De vraag naar deze oplossing is groot en dat maakt het product ook commercieel interessant. Het is mooi dat we daar met ION+ een bijdrage aan kunnen leveren.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kwaliteit als uitgangspunt

ACTUEEL HORTI THEMA - Koppert Nederland blijft zoeken naar nieuwe oplossingen of het verbeteren van huidige...

Morgen: Royal Brinkman

ACTUEEL HORTI THEMA - Thomas Kern, Senior Productmanager gewasbescherming & desinfectie bij Royal Brinkman, is...

Blog: A Perfect Storm 23-09-2021    10:24
Duurzame verpakking houdt bloemen vers 23-09-2021    10:19
Aftrap tulpenseizoen weer op de Dam 23-09-2021    10:16
Hortensia in fotoshoot VROUW 23-09-2021    10:10
Vervolg Cymbidium-campagne 23-09-2021    10:07
Nieuwe directeur voor Gebroeders Alkemade 23-09-2021    10:03
Elektrisch rijden in stroomversnelling 23-09-2021    10:00
Chrysanthemum Valley 23-09-2021    09:55
Vier KVBC awards voor Living Creations 23-09-2021    09:48
Goedemorgen Tech: iPhone 13 23-09-2021    09:43
  Ga naar het nieuwsarchief