Feestelijke opening van Geef-kleur-door-straat

14-07-2021    10:21   |    Glastuinbouw Nederland

Het wordt tijd om iets positiefs te verspreiden, iets waar de wereld gezonder, duurzamer en vrolijker van wordt: meer groenten en fruit voor iedereen! Want Nederlanders zijn eigenlijk geen grote consumenten van groente en fruit. Daarom ontwikkelden Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en campagnebureau Food Cabinet samen met partners, waaronder LTO Noord, de ‘Geef kleur door’-campagne. Met als doel om gemeenten, bedrijven en consumenten op te roepen om de leefomgeving letterlijk meer kleur te geven met groenten en fruit. De campagne start op 17 juli a.s. met de opening van de Geef-kleur-door-straat in het dorpje Nederland (Overijssel).

In deze gezondste straat van Nederland wordt het startsein gegeven voor een landelijke actie waarbij iedereen een ander kan nomineren voor een kist vol kleurrijke groenten en fruit.

De provincie Overijssel werkt ook graag mee aan deze actie, omdat het gezonder en duurzamer maken van de voedselomgeving hoog op de agenda staat. Met veel aandacht voor regionale en lokale producten. Door meer regionaal en lokaal te eten, besparen we op transport en sluiten we de kringloop. Ook zorgt het voor meer verbinding tussen boer en consument, een betere prijs voor de producten en daardoor ruimte om te investeren in duurzame landbouw. De groenten en het fruit in de Geef-kleur-door-straat worden ter beschikking gesteld door zowel landelijke als regionale partners.

Karolien Hupkes, regiobestuurder Markt & Maatschappij: "Als LTO Noord vinden wij het belangrijk dat er aandacht is voor het belang van het eten van groente en fruit. Als partner van de campagne Geef kleur Door wil LTO Noord dan ook graag tijdens de start van de campagne aanwezig zijn in het dorpje Nederland (gemeente Steenwijkerland) om groente en fruit uit te delen."

Kleur voor jou, kleur voor een ander
De Geef-kleur-door-straat is geopend op zaterdag 17 juli van 12.00 tot 16.00 uur aan de Veldhuisweg in het dorpje Nederland. TV chef Nadia Zerouali (Binnenste Buiten) verricht de opening van de straat. Nadia is ambassadeur van de ‘Geef Kleur Door’ campagne, samen met intensivist Diederik Gommers, huisarts Tamara de Weijer (die voeding dagelijks inzet als medicijn), paralympisch wielrenner Martin van de Pol en comedian Howard Komproe (foto, YouTubekanaal Komproeven).

Iedereen is van harte welkom om een lekkere dosis gezondheid op te halen. Naast informatie en activiteiten zijn er volop groenten en fruit om je eigen tas te vullen. Bovendien kun je ook zelf kleur doorgeven aan een ander door een vriend, familielid of collega te nomineren om thuis een kistje vol groenten en fruit te ontvangen. Zo verspreiden we kleur door heel Nederland. Nomineren kan vanaf 17 juli op www.geefkleurdoor.nl/nominatie.

Over de Initiatiefnemers
‘Geef kleur door’ is een initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en Food Cabinet in samenwerking met Stichting Goeie Grutten, Rijk Zwaan, Nature’s Pride, Bakker Barendrecht, ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit, Fruitvooruit, Fruitmasters, The Greenery, Oxin Growers, Koninklijke Vezet, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, ZLTO, LTO Noord, LLTB, Staay Food Group en GroentenFruit Huis en wordt ondersteund door Unicef Nederland, Fruit op je werk, Maag Lever Darm Stichting en Arts & Leefstijl. Kijk op geefkleurdoor.nl voor meer informatie en nieuws.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kwaliteit als uitgangspunt

ACTUEEL HORTI THEMA - Koppert Nederland blijft zoeken naar nieuwe oplossingen of het verbeteren van huidige...

Morgen: Royal Brinkman

ACTUEEL HORTI THEMA - Thomas Kern, Senior Productmanager gewasbescherming & desinfectie bij Royal Brinkman, is...

Blog: A Perfect Storm 23-09-2021    10:24
Duurzame verpakking houdt bloemen vers 23-09-2021    10:19
Aftrap tulpenseizoen weer op de Dam 23-09-2021    10:16
Hortensia in fotoshoot VROUW 23-09-2021    10:10
Vervolg Cymbidium-campagne 23-09-2021    10:07
Nieuwe directeur voor Gebroeders Alkemade 23-09-2021    10:03
Elektrisch rijden in stroomversnelling 23-09-2021    10:00
Chrysanthemum Valley 23-09-2021    09:55
Vier KVBC awards voor Living Creations 23-09-2021    09:48
Goedemorgen Tech: iPhone 13 23-09-2021    09:43
  Ga naar het nieuwsarchief