Eerste tomaat uit grootste 100% led-kas van Europa

19-02-2018    10:03   |    Goedemorgen

Sinds de introductie van de ClimaLED3 op de HortiContact, is Qwestland continu in ontwikkeling geweest. In samenwerking met tomatenkweker Lans heeft zij de allereerste tomaat geleverd, afkomstig uit de grootste 100% led-belichte kas van Europa.

Deze unieke tomaat is tijdens HortiContact 2018 in Gorinchem te bewonderen bij de stand van Qwestland.

Uniek en revolutionair, dat is de tomaat die in de grootste 100% led-belichte kas van Europa geproduceerd is. Eind 2017 heeft tomatenkweker Lans 3 hectare kas in Rilland laten voorzien van het ClimaLED3 systeem van Qwestland. En met succes. Op HortiContact in Gorinchem kan deze bijzondere tomaat worden geproefd.

Energie- en kostenbesparend
De ClimaLED3 is een grensverleggend, efficiënt en productieverhogend systeem dat bestaat uit een dimbare led-lichtbron en een afzonderlijk regelbare ventilator. Door het revolutionaire en kostenverlagende belichting- en klimaatsysteem krijgt het gewas precies waar zij behoefte aan heeft en neemt de productie aanzienlijk toe.

Dat heeft zijn vruchten afgeworpen bij Lans, de tomatenkweker die energiebesparing hoog in het vaandel heeft staan. “Led-belichting moet ons sowieso een energiebesparing opleveren van zowel elektra als warmte. Je hoopt ook op een verhoging van de productie, maar het draait in eerste instantie om de energiebesparing”, aldus Leo van der Lans van tomatenkwekerij Lans.

Het innovatieve systeem, dat tot stand gekomen is door inzichten vanuit de natuurkunde, wordt op 20, 21 en 22 februari voor de tweede keer aan de buitenwereld getoond tijdens HortiContact in de Demokwekerij-straat.


Reacties (1)

Michael at 19.02.2018

Unieke prestatie!
Namens het gehele Tradiro team GEFELICITEERD !!

Reageer op dit bericht

Meer nieuws