Een gewasmaaier die tegelijk sterker én stiller is

01-10-2018    09:25   |    Goedemorgen

Hij is net binnen bij Horticoop Technical Services, een splinternieuwe gewasmaaier. Een krachtige machine, die onvermoeibaar in staat is om gewas te ruimen en de taaie stammen van gewas als paprika, komkommer en aubergine supersnel door te zagen.

Verkoper Binnendienst Jan van Kester heeft de nieuwe aanwinst nog maar net uitgepakt, en is enthousiast over de veranderingen die zijn doorgevoerd. “De vorige gewasmaaier in ons assortiment was uitgerust met een tweetaktmotor. Deze heeft een viertaktmotor die aanmerkelijk krachtiger is én veel minder schadelijke uitstoot levert.”

 

Geen blauwe walm

Nog een pluspunt; die nieuwe motor met een vermogen van 1,7 KW, maakt beduidend minder herrie dan het vorige model. De liefhebbers van oude bromfietsen zullen in het begin de geur van mengsmering en de bijbehorende blauwe walm van de tweetakt wel missen. Maar dat is valse nostalgie; zo’n viertaktmotor die loopt op loodvrije benzine is stukken beter voor onze luchtwegen.

 

En er is nog een verbetering waar Jan graag even de aandacht op vestigt; deze nieuwe maaier staat op flenswielen zodat-ie makkelijk en soepel over de buisrail loopt. De prijs ligt rond de € 2.600,-.

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Decorum beloont telers en kopers

Telersvereniging Decorum heeft de beste kweker en beste koper van het jaar donderdag beloond met een prijs. Dat gebeurde tijdens de...

Bij Ovata op visite

Karin Ammerlaan liet gisteren aan Sandra en Glenn het bedrijf Ovata in Bleiswijk zien.