'Duidelijke noodkreet van de glastuinbouw'

24-01-2022    09:47   |    Goedemorgen

Minister Jetten van Klimaat gaat met zijn collega's en met de glastuinbouwsector naar oplossingen kijken voor de energiecrisis. Dat liet hij vorige week weten bij de overhandiging van de brandbrief door voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland.

In een korte reactie op de boodschap van de glastuinbouw antwoordde minister Jetten dat hij ook als kamerlid al veel mooie glastuinbouwbedrijven heeft bezocht. “Het is een sector met een mooie ambitie op gebied van klimaat. Dat hebben we in ons regeerakkoord ook benoemd.” De minister gaf aan graag met zijn collega’s en met de glastuinbouwsector te kijken naar oplossingen. “Het is een duidelijke noodkreet van de glastuinbouw.” Zijn collega Staghouwer sprak van een erg belangrijk signaal van de sector. “Hier gaan we zeker over in gesprek.” Beide ministers onderkennen het probleem, stellen dat het niet makkelijk is, maar willen zeker zoeken naar oplossingen. “Maar we moeten vooral ook kijken hoe we sneller kunnen verduurzamen”, voegde minister Jetten daar nog aan toe.
 
Ondernemers moeten kunnen rekenen op een robuust pakket aan hulpmiddelen, om te zorgen dat de beoogde energietransitie niet tot stilstand komt, zo liet Bom-Lemstra weten. “De glastuinbouw is een belangrijke sector in Nederland; een sterk cluster en een kennissector bij uitstek. Wij kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan gezondheid en geluk voor consumenten in Nederland, Europa en ook daarbuiten. Wij zijn blij dat de ministers oog hebben voor ons probleem en vertrouwen erop dat we spoedig met elkaar het gesprek aan kunnen gaan.”

Paprika Tasty Radio was aanwezig tijdens de overhandiging van de brief. Luister hier het live verslag terug. Speciale verslaggever Romy Stuik sprak bovendien met Adri Bom-Lemstra en teler René Hendriks. Luister die gesprekken hier terug.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws