Draadloos systeem regelt klimaat en irrigatie

23-01-2018    10:27   |    Goedemorgen

Sercom introduceert op de IPM een uniek draadloos systeem voor klimaatbeheersing en irrigatie, de Wireless Xtender. Hiermee dingt het bedrijf ook mee naar de IPM Innovation Award 2018.

Het nieuwe tweerichtings-communicatiesysteem, dat formeel zal worden geïntroduceerd tijdens de komende IPM-tentoonstelling in Essen, Duitsland, maakt het mogelijk om te communiceren tussen de hoofdcomputer en maximaal 16 substations, over een afstand tot zo’n 5 kilometer. Dit biedt veel mogelijkheden om meerdere locaties vanuit een centraal kantoor te besturen en maakt het mogelijk om productiegebieden uit te breiden zonder dat dure en tijdrovende bekabeling nodig is.

Het afgelopen jaar heeft Sercom dit nieuwe product uitgebreid getest op verschillende locaties en toepassingen in binnen- en buitenland, en is nu zover om het commercieel vrij te geven. Deze innovatie zal naar verwachting veel nieuwe deuren openen voor veel meer toepassingen buiten de bestaande gebieden en Sercom zal zijn netwerk van internationale partners uitbreiden om zowel de bestaande als de nieuwe sectoren te kunnen bedienen. 

Met de introductie van de Wireless Xtender heeft Sercom het concept van draadloze communicatie tussen een centrale klimaatcomputer en zijn substations geoptimaliseerd. Ook is het mogelijk om hiermee doseringssystemen in open velden aan te sturen. Als een belangrijke leverancier van zeer geavanceerde klimaatbeheersingssystemen, is Sercom de eerste die radiotechnologie toepast om de mogelijkheid van communicatie over lange afstanden in real-time uit te realiseren. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VIDEO: Timelaps van IFTF

De internationale beurs IFTF in Vijfhuizen is weer achter de rug. De organisatie heeft een leuke timelaps gemaakt. Loop je mee nog een...

Nagenieten van de FHTF

We hebben er weer van genoten, van de Trade Fairs in Aalsmeer en Vijfhuizen. Ontzettend mooie stands en enorm veel leuke mensen gesproken....