DNA-diner wordt trend in 2019

04-01-2019    09:19   |    Goedemorgen

Dineren op basis van je DNA is een van de restauranttrends voor 2019. Dat voorspelt IENS in samenwerking met het internationaal marktonderzoeksbureau Doxa The Dining Out Trends Report 2019. Het rapport noemt 7 wereldwijd opkomende trends in de restaurantindustrie.

Een van de genoemde trends is dineren op basis van DNA. Eind vorig jaar had Vers+ daarmee de primeur in Nederland. Het platform nodigde 100 gasten uit om hun DNA in te leveren, waarop zij een gepersonaliseerd diner kregen aangeboden. Het was het startsein voor Vers+, dat inzichtelijk wil maken welke waardevolle voedingsstoffen in versproducten zitten. 

App
Volgens IENS vinden consumenten het steeds belangrijker om meer te weten te komen over waar en wat ze eten. Dit leidt tot de lancering van apps die restaurantgasten helpen onbekende ingrediënten te identificeren. BARCLAYCARD maakte een prototype van een app die gasten de mogelijkheid geeft vertrouwd te raken met de ingrediënten die op een bepaald menu staan ​​vermeld. Vita Mojo, een in Londen gevestigde restaurantketen, creëert maaltijden die zijn afgestemd op de persoonlijke genetische code van de gast via een samenwerking met het DNA-testbedrijf DNAft uit Canada.

Veganisme
Een andere interessante restauranttrend is de groei van veganisme. De hele restaurantindustrie introduceert steeds meer veganistische menu's en wijnarrangementen. Verder worden transparantie en milieuvriendelijkheid steeds belangrijker, waarbij consumenten meer informatie eisen over de oorsprong van de voedingsmiddelen, groeimethoden en verwerkingsmethoden. Er komt meer nadruk op eerlijke handel en communicatie over de milieu-impact. 
Overige trends voor 2019 zijn visuele sensatie van gerechten, continue groei van technologie in restaurants, eten als ervaring en superfood restaurants. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Kunstige cyclamen

Cyclamen vormen hét visitekaartje van Schoneveld Breeding. Met een nieuwe visualisering voor de eigen Superserie weet het bedrijf op...

Twitter: Gezond snacken

Van 4 tot en met 6 september a.s. vindt de Asia Fruit Logistica weer plaats en veredelaar Rijk Zwaan is van de partij. Op Twitter laat het...