Dit najaar nog geen start Landelijk Veilen planten

Dit najaar nog geen start Landelijk Veilen planten

Omdat Royal FloraHolland te maken heeft met een groot tekort aan logistiek medewerkers, er fors meer klokkarren moeten worden verwerkt dan verwacht en de veiling nog steeds te maken heeft met uitdagingen in het logistieke proces, wordt dit najaar nog niet gestart met Landelijk Veilen planten.

"Zodra wij een goed beeld hebben wanneer we succesvol kunnen starten met Landelijk Veilen planten bespreken we dit in het begeleidingsteam Landelijk Veilen en de klantenplatforms, om gezamenlijk tot de juiste startdatum te komen", aldus Royal FloraHolland.

"Het uitgangspunt is dat we zorgvuldig en in goed overleg met marktpartijen de stap maken naar Landelijk Veilen planten. Ondanks de instroom van veel nieuwe mensen verwachten we dat er nog tijd nodig is voordat de logistiek weer loopt zoals klanten van ons mogen verwachten en we geen beroep meer hoeven doen op kantoormedewerkers als piekhulp en andere tijdelijke oplossingen. Bovendien moeten, om te starten, diverse randvoorwaarden zijn ingevuld."

Randvoorwaarden
Eén van die randvoorwaarden voor Landelijk Veilen planten is het orderpicken bij planten in zowel Aalsmeer als Naaldwijk. "Naar aanleiding van de eerste ervaringen met orderpicken gaan we in overleg met kopers hoe we het schouwen beter kunnen inrichten. Ook bespreken we met hen de gewenste aflevervolgorde in de nieuwe logistiek, zodat deze meer afgestemd is op hun wensen."

Landelijk Veilen planten wordt geďnroduceerd vanwege de voordelen voor kwekers en kopers, geeft Royal FloraHolland aan. "We brengen vraag en aanbod samen op één digitale marktplaats, zorgen voor gebundelde logistiek en transport en gaan voor optimale klantbeleving en kwaliteit van productinformatie en -foto's. We willen er zeker van zijn dat iedereen vanaf de start enthousiast is over alle onderdelen waar kwekers en kopers mee te maken krijgen."

Op 6 en 7 juli organiseert de veiling weer een Landelijk Veilen infosessie. "Zoals u van ons gewend bent, praten we u bij over de actuele stand van zaken van Landelijk Veilen. Tijdens deze sessies staan we óók uitgebreid stil bij Landelijk Veilen planten. Maar ook schouwen, nieuwe productgroepen van bloemen over op Landelijk Veilen en de nieuwe logistiek komen hier aan bod. Uiteraard kunt u hier ook al uw vragen stellen over Landelijk Veilen. We hopen u te mogen begroeten!"

Schrijf hier in voor de infosessie van woensdag 6 juli van 19.00 tot 20.00 uur
Schrijf hier in voor de infosessie van donderdag 7 juli van 15.30 tot 16.30 uur


Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v