Digitale innovaties in beeld

14-07-2021    09:41   |    Goedemorgen

Het is voor BE Fresh Produce belangrijk om klanten de beste service en producten te bieden. Dit kunnen zij doen door een goede samenwerking met een team van professionals én automatisering van dagelijkse bedrijfsprocessen via AGF softwarepakket GreenCommerce. "Beiden zijn onmisbaar en spelen een grote rol bij de groei van het bedrijf. De organisatie krijgt grip door via het software systeem orders te verwerken, voorraden te beheren en digitaal luchtvaart-documenten (e-CertNL) te regelen." Om voorop te blijven lopen, blijven zij samen met JEM-id innoveren op het gebied van digitaal orderpicken, digitale berichtuitwisseling rondom orders én GreenCommerce Apps.

BE Fresh Produce is een totaalleverancier van hoogwaardige kwaliteit groenten en fruit. Het bedrijf is in 2010 opgericht door Ard en Hans Bergwerff.  Het is hun missie om mensen wereldwijd kennis te laten maken met de gezondheidsvoordelen van groenten en fruit.  De organisatie is de laatste jaren hard gegroeid, maar dit ging niet vanzelf.  Ard Bergwerff (BE Fresh): "Ik zeg vaak dat zaken als voetbal zijn. Je wint pas als je als team samenwerkt om een gemeenschappelijk doel na te streven: het beste eindresultaat bereiken. Hans en ik hebben het geluk aan het roer te staan van dit prachtige bedrijf, maar we zijn afhankelijk van de steun van getalenteerde collega's om te groeien." Door de snelle groei van de organisatie is het van belang om grip te houden op dagelijkse bedrijfsprocessen en AGF softwarepakket GreenCommerce is hierin onmisbaar geworden. "We werken al langer met GreenCommerce en hebben het pakket volledig naar onze eigen voorkeur ingericht. Onze organisatie is gegroeid mede door de gebruiksvriendelijkheid hiervan", aldus Hans Bergwerff (BE Fresh).

BE Fresh is bij de start direct met GreenCommerce begonnen. Bijna alle producten worden geëxporteerd buiten de EU. Daarom maken zij gebruik van een koppeling met het KCB, waardoor zij gemakkelijk exportzending documenten zoals een fytosanitair- en/of KCB document kunnen regelen. Ook heeft BE Fresh een koppeling met financieel pakket Exact, waardoor de boekhouding efficiënt is. "Wij hebben voor GreenCommerce gekozen omdat dit een pakket is waarbij o.a. de luchtvracht goed geregeld kan worden en we makkelijk eigen-ontwikkelde prijslijsten kunnen versturen. GreenCommerce geeft ons vooral gemak in ons dagelijks werk, zoals bij het registreren van inkoop, verkoop, voorraad en bij de documenten rondom de luchtvaart (e-CertNL). Het pakket is essentieel voor onze werkdag, vooral voor het registreren van orders. Het is een fijn, gebruiksvriendelijk en laagdrempelig pakket, wat makkelijk is om te leren", aldus Ruud van Zanten (BE Fresh).

Online order picken via WMS ELMO
Via de web-app ELMO (die direct gekoppeld is met GreenCommerce) zijn papieren picklijsten overbodig geworden. Met ELMO is het orderpickproces in de loods van BE Fresh volledig geautomatiseerd en aangestuurd via mobiele apparaten zoals tablets en telefoons maar ook via desktops. Vanuit GreenCommerce kunnen picklijsten aan specifieke orderpickers toegewezen worden, waardoor alleen deze picklijst(en) in het scherm van de orderpicker terecht komt. Eventuele wijzigingen kunnen vanuit het kantoor worden doorgevoerd en hiervan krijgt de orderpicker direct een melding in zijn scherm. Momenteel wordt een project voorbereid voor aanvullende functionaliteiten rondom het voorraadbeheer. Deze mogelijkheid zal het bedrijf toekomstig veel meerwaarde bieden.

Doordat BE Fresh een FreshBabel-koppeling heeft met mede GreenCommerce gebruiker Koppert Cress, hoeven er geen inkoop/verkoop orders meer handmatig ingevoerd te worden. In de toekomst wil de organisatie graag digitaal koppelen met andere bedrijven, zodat orders (en eventuele aanvullende verwerkingen) niet meer overgetypt hoeven te worden.

BE Fresh is één van de eerste gebruikers van de Sales App. De app helpt hun verkopers om snel orders in te zien en in te voeren, ongeacht of ze achter hun pc zitten. Orders kunnen hierbij ook snel gefilterd, bevestigd en gecontroleerd worden. Peiman Diepenhorst van BE Fresh heeft intensief gewerkt met de Sales App en gebruikt het nog steeds: "Het is fijn dat we met de Sales App altijd beschikbaarheid hebben tot informatie in GreenCommerce. Ik vind het handig dat we nu pro forma’s buiten werktijden kunnen checken omdat dit normaal gesproken alleen achter een pc kon. Soms krijgen we op zaterdag een bijbestelling of een kleine wijziging die ik dan snel even via de app op mijn telefoon kan aanpassen zodat op maandagochtend alles gelijk klopt." Naast de ontwikkelingen voor de Sales App, zijn er ook inkoop functionaliteiten toegevoegd in de Purchase App. Deze app focust zich op het inkoopproces voor AGF bedrijven.

Bekijk hier een video


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kwaliteit als uitgangspunt

ACTUEEL HORTI THEMA - Koppert Nederland blijft zoeken naar nieuwe oplossingen of het verbeteren van huidige...

Morgen: Royal Brinkman

ACTUEEL HORTI THEMA - Thomas Kern, Senior Productmanager gewasbescherming & desinfectie bij Royal Brinkman, is...

Blog: A Perfect Storm 23-09-2021    10:24
Duurzame verpakking houdt bloemen vers 23-09-2021    10:19
Aftrap tulpenseizoen weer op de Dam 23-09-2021    10:16
Hortensia in fotoshoot VROUW 23-09-2021    10:10
Vervolg Cymbidium-campagne 23-09-2021    10:07
Nieuwe directeur voor Gebroeders Alkemade 23-09-2021    10:03
Elektrisch rijden in stroomversnelling 23-09-2021    10:00
Chrysanthemum Valley 23-09-2021    09:55
Vier KVBC awards voor Living Creations 23-09-2021    09:48
Goedemorgen Tech: iPhone 13 23-09-2021    09:43
  Ga naar het nieuwsarchief