Dag van de Tuinbouw breekt luisterrecord

08-07-2020    09:52   |    Goedemorgen

De Dag van de Tuinbouw heeft gisteren een recordaantal luisteraars getrokken. De radiomarathon op Paprika Tasty Radio stond gisteren volledig in het teken van nieuw perspectief voor de tuinbouw. Tientallen ondernemers, bedrijven en organisaties werkten aan het initiatief mee.

Op sommige momenten ondervonden luisteraars gisteren wat problemen met de verbinding. En daar was een goede reden voor, aangezien de limiet van 1.000 ingeschakelde apparaten werd overschreden. Met een gemiddeld aantal luisteraars van 5,2 per apparaat, boekte de 10 uur durende uitzending op Paprika Tasty Radio dan ook een luisterrecord. En dat zorgde hier en daar voor wat haperingen van de mobiele app, totdat de capaciteit werd vergroot. Toch was het grootste deel van de Dag van de Tuinbouw voor de meeste mensen probleemloos te horen gisteren en de reacties die wij ontvingen waren wederom overweldigend.

Sjaak van der Tak
In april vond de eerste Dag van de Tuinbouw plaats, toen bedoeld om de in nood verkerende sector een hart onder de riem te steken. Gisteren stond de dag in het teken van de toekomst en nieuw perspectief. En dus werd weliswaar teruggeblikt op de afgelopen maanden, maar keken we vooral naar de kansen en mogelijkheden die voor ons liggen. Sjaak van der Tak, voorzitter van Glastuinbouw Nederland, trapte de dag rond 8.00 uur af. Hij gaf aan blij te zijn dat de sector zich aan het herstellen is, maar wees er tegelijk ook op dat veel bedrijven nog steeds grote problemen ondervinden door de pandemie. Glastuinbouw Nederland zal zich, samen met haar partners, dan ook hard blijven maken om ook die ondernemers de juiste steun te bieden.

Het openingswoord van Sjaak van der Tak werd vervolgens 10 uur lang gevolgd door uiteenlopende gasten, die of telefonisch in de uitzending kwamen, of live in de studio aanwezig waren, of werden bezocht door gelegenheidsverslaggever Jacco Strating van KAS Magazine. Jacco bracht achtereenvolgens een bezoek aan Fachjan, World Horti Center, Greenco, Star Orchids en Van Veen Gerbera en brak regelmatig in om hun ervaringen met de luisteraars te delen. Daarnaast werd in de middag tussen alle gesprekken door de Horti Top 20 gedraaid, bestaande uit 20 binnen de tuinbouw populaire nummers én we mochten de hele dag tuinbouwpuzzels weggeven namens Svensson. Ed Smit en Renee Snijders sloten de dag vanuit Costa Rica af door de Dag van de Tuinbouw ook nog een internationaal tintje te geven. Zij keken met enkele gasten nadrukkelijk naar de toekomst en concludeerden dat die toekomst veel te bieden heeft voor de tuinbouw.

Bedankt!
De initiatiefnemers van de tweede Dag van de Tuinbouw, HortiContact, KAS Magazine en Goedemorgen, kijken dan ook terug op wederom een succesvolle dag. "Wij zijn bijzonder dankbaar voor het enthousiasme van alle deelnemende bedrijven en organisaties, de gastvrijheid van de ondernemers en de mooie reacties die we op de uitzending mochten ontvangen", laten Aad Tijsen van Goedemorgen en Jacco Strating van KAS Magazine weten. "Zonder hen hadden we de Dag van de Tuinbouw nooit kunnen organiseren en invullen. We hopen dat de luisteraars inspiratie en kracht uit deze dag hebben gehaald en kijken ernaar uit om gezamenlijk invulling te geven aan die toekomst van de tuinbouw. Het zal dan ook zeker niet bij deze twee Dagen van de Tuinbouw blijven."

Je kunt de gehele uitzending van gisteren terugluisteren via Podbean en Spotify.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Duurzame bloemen

Wist je dat Grodan ook een gewasspecifiek assortiment substraten heeft voor de bloementeelt? Het bedrijf laat...