Club van 100 heeft onderzoekthema's benoemd

17-04-2015    11:51

Volgende maand verwacht 'De Club van 100' van Wageningen UR Glastuinbouw de voorstellen te hebben die gaan over de vier gezamenlijke thema's die de 38 deelnemende bedrijven aan de club onlangs samen hebben benoemd. Dit blijkt uit een bericht in de Bloemenkrant.

Voor de keuze van de thema's zijn suggesties bij alle leden gevraagd en uiteindelijk zijn er vier thema's gekozen, namelijk: weerbaarheid, licht & groei, water, nutriënten & emissie en energie. Ieder thema heeft een eigen begeleidingsgroep gekregen die bestaat uit de vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven en iemand van Wageningen UR.

De voorstellen worden eerst voorgelegd aan de leden van de Club van 100. Jan Willem de Vries en Sjaak Bakker rekenen erop dat dan in september de onderzoeksvoorstellen ook ingediend kunnen worden voor subsidies vanuit de overheid. Men hoopt bijvoorbeeld zo ook geld te kunnen krijgen van de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

De club van 100 is een groep van veelal tuinbouwtoeleveranciers die zich sterk maken voor toegepast strategisch onderzoek bij Wageningen UR in Bleiswijk. Ze leggen ieder 15.000 euro in en de helft daarvan is bedoeld voor gezamenlijke thema's in het onderzoek.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Duurzame bloemen

Wist je dat Grodan ook een gewasspecifiek assortiment substraten heeft voor de bloementeelt? Het bedrijf laat...