Stuur je bladluizen op!

11-05-2021    11:08   |    Goedemorgen

In de glastuinbouw komen veel verschillende soorten luizen voor. Herkenning van de juiste luis is belangrijk voor de juiste bestrijding en het inzetten van biologische bestrijders. Glastuinbouw Nederland werkt samen met Wageningen University & Research Glastuinbouw en Bloembollen aan een bladluisherkenningskaart. Dit wordt gedaan binnen het Kennis op Maat (KoM) programma Kennistransfer Plantgezondheid van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal.

Voor het opstellen van de luisherkenningskaart zijn de onderzoekers van Wageningen University & Research Glastuinbouw en Bloembollen op zoek naar de meest voorkomende bladluizen in diverse teelten in de glastuinbouw. Teeltbedrijven die bladluishaarden hebben willen aanleveren, kunnen deze aanleveren bij de onderzoekers. Stuur daarvoor een email onder vermelding van ‘bladluisherkenningskaart’ met de gegevens van de contactpersoon naar chantal.bloemhard@spam-protectwur.nl. De onderzoekers nemen dan contact op over de wijze van aanlevering. Op deze manier krijgen de onderzoekers de meest actuele situatie in beeld.

De bladluisherkenningskaart dient telers straks te helpen bij het snel herkennen van de twintig meest voorkomende bladluissoorten die in hun gewas in de kas kunnen voorkomen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws