Bouw Floriade-kas in volle gang

20-10-2021    09:58   |    Glastuinbouw Nederland

De bouw van het unieke kascomplex The Green House is recentelijk gestart door Bom Group uit Hoek van Holland. De grondwerkzaamheden zijn al voltooid en de eerste contouren van het kascomplex worden nu ook zichtbaar.

In maart 2022 wordt The Green House opgeleverd. Dit wordt dé plek op Floriade Expo 2022 waar de Nederlandse Tuinbouw zich in de breedste zin van het woord zal presenteren aan de wereld.

Met een oppervlakte van 1 ha wordt The Green House het grootste gebouw op de Expo. Vanaf de 170 meter lange verhoogde promenade ervaren bezoekers optimaal de enorme omvang van het complex met een mooi zicht op de tentoonstellingen die hier te zien zullen zijn. De ondergrond van The Green House kent een fors hoogteverschil van bijna drie meter over de lengte van de kas. Dit hoogteverschil wordt overbrugd door de bouw van vier grote ‘terrassen’. Het is daarmee geen standaardkas en een uitdagend project voor de kassenbouwer. John Meijer van Bom Group: “Het is zeker een uitdagend project, maar dit zijn we gewend. In de glastuinbouwbranche hebben we dagelijks met uitdagingen te maken, maar met vereende krachten kunnen we erg veel. The Green House is een prachtig uithangbord voor ons bedrijf en voor de glastuinbouw, om dit neer te mogen zetten op een platform van wereldformaat, daar zijn we als Bom Group bijzonder trots op.”

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws