Bodem duurzaam in balans

19-01-2022    10:18   |    Goedemorgen

Een gezond en actief bodemleven is dé motor voor een optimale groei van land- en tuinbouwgewassen. Om deze ‘motor’ beter uit te balanceren introduceert PlantoSys de producten Soil Bac-1 en Soil Bac-2.

De basis van beide producten zijn specifiek werkende bacteriën van natuurlijke oorsprong, die gewassen helpen bij de wortelvorming en het opnemen van voedingsstoffen. Soil Bac-1 en Soil Bac-2 zijn beide toepasbaar in zowel de vollegrond als in potgrond, kokos en steenwol. 

Soil Bac-1 is een algemeen basisproduct voor verbetering van het microbiologisch bodemleven. Het bestaat uit een Bacillus mix van grampositieve bacteriën die helpen bij de wortelvorming. Een groot pluspunt van deze bacteriën is dat ze specifiek in staat zijn ongunstige omstandigheden als droogte te overleven en daarmee hun werking behouden. Hiermee onderscheiden ze zich bijvoorbeeld van Trichoderma schimmels.  
Soil Bac-2 is een specifiek product voor het optimaliseren van de probiotische bodembalans. Het bevat een specifieke stam van een probiotische Pseudomonas bacterie die gewassen helpt voedingsstoffen beter op te nemen.

Solo én complementair inzetbaar
Soil Bac-1 en Soil Bac-2 zijn twee producten met een specifieke werking die, onafhankelijk van de bodemlevenbalans, los van elkaar inzetbaar zijn. In situaties waarin sprake is van een disbalans van het bodemleven zijn ze echter ook duidelijk complementair aan elkaar. Soil Bac-1 is in die situaties vooral balans herstellend door de verbeterde wortelontwikkeling. Hierdoor is een gewas al beter in staat voedingsstoffen op te nemen. Aanvullend toedienen van Soil Bac-2 versterkt dit effect.

Onderzoek laat zien dat de inzet van beide producten vooral van meerwaarde is als de groeiomstandig- heden wat minder zijn. Ook zorgen ze ervoor dat bodempathogenen als Fusarium minder kans krijgen zich te ontwikkelen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws