Blog: Trends in de sierteeltsector

18-05-2021    09:21   |    Laura Nowee

Een weblog Laura Nowee, zij is werkzaam als marketeer bij JEM-id. Laura schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

De trends in de sierteeltsector voor 2022 zijn alweer bekend gemaakt. De nieuwe trends op het gebied van bloemen, kamer- en tuinplanten staan geheel in het teken van de tijdsgeest. Met stijlen als Fresh Start en Wellness Bubble vertalen ze de uiteenlopende ervaringen die een ieder voelt als gevolg van de coronacrisis (BBH, 2021).

Bloemen en planten zijn door de jaren heen een steeds belangrijker onderdeel geworden van het interieur. Bloemen zijn sfeerbepalend. Een mooie bos met veldbloemen of een droogboeket zijn niet meer weg te denken uit de huiskamers. En een goed uitgekozen plant kan het interieur tot leven brengen. Dit is ook terug te zien in de tuin als verlengde van je woonkamer.

De consument wordt door de verschillende kanalen snel op de hoogte gebracht van de trends die er spelen in de markt. Zo worden ze uitgebreid besproken in de tuin- en interieur programma's die op televisie te zien zijn, komen rijkelijk aan bod in de interieurtijdschriften, maar ook de socialmedia kanalen staan er vol van.

Hoe zorg jij ervoor dat je jouw producten en artikelen die inspelen op de trends onder de aandacht brengt? En hoe zorg jij dat je op de hoogte blijft van wat er wordt aangeboden? Binnenkort komt Floriday met een nieuw onderdeel dat inspeelt op deze trends, namelijk Noviteiten. Een kweker kan op deze pagina de noviteiten aanbieden. Deze worden gecontroleerd op verschillende voorwaarden en kunnen vervolgens door kopers en exporteurs ontdekt worden. Zo kun je als kweker kenbaar maken met welke artikelen je inspeelt op de trends en kun je als koper gemakkelijk ontdekken waar je deze producten kunt inkopen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Haan van Oranje?

Oké, we weten dat de haan het symbool van de Fransen is. Maar zeg nou zelf, deze haan zou toch niet misstaan...