Blog: Stek van 40 euro?

14-11-2019    09:52   |    Joost Joling

Een weblog van Joost Joling. Hij is hoofd Bemiddelingsbureau Planten bij sierteeltmarktplaats Plantion. Joling schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Onlangs mocht ik een groep studenten van de Universiteit Utrecht een rondleiding geven bij ons bedrijf Plantion. Zij deden een onderzoek naar duurzaamheid in de sector en wilden graag weten hoe het er bij een bloemenveiling aan toe gaat. Ze keken hun ogen uit en vonden het geweldig hoe dynamisch onze sector is. Ze waren allemaal super enthousiast en stonden versteld van wat er allemaal op een veiling gebeurt. ”Als je dit allemaal weet ga je toch heel anders naar een bosje bloemen of een plant kijken”, was hun reactie. Wat ik dan niet na kan laten is om te vragen wat zij als ‘buitenstaander’ van onze sierteeltsector vinden. “Iedereen doet maar wat, zonder echt samen te werken en het lijkt ogenschijnlijk allemaal goed te gaan”, gaven ze als antwoord.

Wat ik ook graag met jullie wil delen is dat er ook een student was die helemaal gek was van planten.  Hij vertelde mij dat er op dit moment een hype was onder studenten om bonte Monstera’s  (bv. Monstera ‘Variegata’). Het was heel hip om deze planten op je kamer te hebben en een stek hiervan leverde op Marktplaats al gauw € 40,00 op. Er werd veel in gehandeld.  Ik dacht van ’ja het zal wel’ en kijk het straks wel even na. Wat schetst mijn verbazing? Het klopte inderdaad! Op Ebay leveren deze planten nog een veelvoud hiervan op en gaat een plant richting de €300,00. Ik dacht echt wat is dit? Op een recentelijke beurs sprak ik hierover nog een aantal kwekers en zij bevestigden dit. Het was een ware hype. Te gek toch? Ik vroeg mij wel meteen af hoe we als sector zo’n hype zelf zouden creëren. Hoe krijgen we dat als sector voor elkaar? Waar een rondleiding al niet goed voor is...


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws