Blog: Prikken, Prikken,... en dan weer ‘FUN’!

16-04-2021    09:27   |    Eric Kerklaan

Een weblog van Eric Kerklaan. Hij is Senior Technical consultant crop protection bij HortiPro. Eric schrijft deze blog exclusief voor Goedemorgen.

Het is altijd weer even nadenken voor blogonderwerpen. De gedachten dwalen makkelijk af, omdat er veel is om over te schrijven. Je begint vaak bij je laatste blog met het opschrijven van punten die op dat moment actueel zijn. Maar er is op dit moment maar één onderwerp wat ons allemaal direct raakt in ons doen en laten.

Corona heeft ons toch nog volledig in de greep. Zo denken we dat de terrassen weer opengaan op 21 april, maar dan gaat het toch weer niet door. We zijn het dichtstbevolkte land in Europa, veel prikkers per vierkante kilometer en dan 24 uur per dag door prikken. We worden als Nederlanders geroemd om onze pragmatische aanpak en organisatiedrift. Maar de organisatie omtrent het vaccineren laat nog van alles te wensen over. Het maakt mij maakt niet uit als ik midden in de nacht om 4 uur naar de plaatselijke sporthal moet voor een prik. Dan zou je zeggen dat de 17+ miljoen inwoners binnen 12 weken geprikt kunnen worden. We kunnen nu zelfs op Mars landen en daar een auto besturen en een helikopter laten vliegen! Maar misschien zie ik het te simpel of overschat ik de overheid en verwar ik hun imago te veel met de professionaliteit van ons bedrijfsleven. Maar ja, ik heb wel vaker het idee dat de overheid achter de ontwikkeling van ons bedrijfsleven aanhobbelt.

Het neemt niet weg dat iedereen snakt naar vrijheid om weer met vrienden een terrasje te pakken en gezellig een vorkje te gaan prikken in een restaurant. Toch nog even geduld hebben dus! Maar er is iets om naar uit te kijken. Stel je voor hoe dat eerste vers getapte pilsje smaakt op het terras! Denk je eens in, hoe dat koude natte glas aan je vingers voelt... en dan die eerste teug... Ja ja, dat is de smaak van vrijheid! Tot die tijd is het een blikje uit de koelkast. En zoals de Kenianen zeggen “Bora kuliko chochote”, oftewel “dat is beter dan niets”.

Ook bij de familie Kerklaan zijn we aan het kijken of we dit jaar nog een vakantie kunnen boeken in het buitenland. Even lekker genieten in Portugal, ik kijk er nu al naar uit. Maar dan lees ik dat Portugal weer terug bij af is en in een gedeeltelijke lockdowWat is dan het alternatief? Onze eigen ondernemers sponseren die het oh zo moeilijk hebben. Zoals het er nu uit ziet zullen de Kerklaantjes op fietsvakantie naar de Veluwe gaan, en daar is helemaal niets mis mee. Dat koude pilsje hebben ze daar ook wel.

Bij HortiPro timmeren we gewoon door aan de weg, Corona of niet. De focus voor dit jaar is het uitbouwen van deels nieuwe technieken met inzet van feromonen. In mijn vorige blog heb ik daar als iets over geschreven. Op het gebied van trips kunnen we met ons feromoon een bijdrage leveren om een beter inzicht te krijgen hoe de plaag zich ontwikkelt en wanneer we optimaal kunnen ingrijpen. De feromoon-techniek willen we dit jaar nog uitbreiden met meer plagen zoals Turkse mot en Duponchelia. Maar daarover meer in de digitale vakpers, hou het in de gaten...Deze keer ging het om iets anders dan werk gerelateerde onderwerpen, dat is weer voor de volgende blog.

Tot slot voor iedereen nog even volhouden...Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...